Monday, November 12, 2018

ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Η΄


ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ» ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Η΄


Τοῦ Οσ. Μοναχοῦ Ἱλαρίωνος Σταυροβουνιώτου
=====

Ἐπιπροσθέτως, μετὰ τὴν σκανδαλώδη καὶ κατὰ πολλοὺς ἄγνωστη φυγήν τους ἀπ’ τὸ Κοινόβιο τῆς ἁγίας Θέκλας, περὶ τῆς ἱδρύσεως τοῦ γυναικείου μοναστηρίου τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων τῆς Μίνθης-Πάφου, ἐντοπίζουμε τώρα στὴν σελίδα 280 τὰ ἑξῆς παρόμοια και σημαντικὰ δρώμενα, τὰ ὁποῖα καταγράφει ὁ συγγραφέας καὶ ἡγούμενος Ἐφραίμ:

«Ἡ Ἡγουμένη (Χριστοφόρα) δὲν ζήτησε συγγνώμη γιὰ τὶς παρακοές της, ἀντίθετα διέβαλε καὶ συκοφαντοῦσε τὸν Γέροντα γιὰ δῆθεν ἠθικὲς παρεκτροπές … Ὁ παπα-Μιχαὴλ (μακαριστὸς κληρικὸς τῆς Ἱερᾶς Μητροπολέως Κιτίου) μολονότι εἶχε πάρει πληροφορία… πείστηκε κατ΄ἀρχὰς στὴν συκοφαντία ποὺ διέδωσε ψευδῶς καὶ τεχνηέντως ἡ Γερόντισσα Χριστοφόρα, ὅτι δῆθεν ὁ Γέροντας ἐνοχλεῖ σαρκικὰ τὶς Μοναχές, καὶ εἰδικὰ τὴν κόρη του…" (ἡ ὁποία ἦτο δόκιμη Μοναχὴ καὶ ὑποτακτικὴ τοῦ γ. Ἰωσήφ στὴν Μίνθη).

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ὁ Β΄, ἀπαντώντας σὲ ὑβριστικὸ δημοσίευμα τοῦ κ. Γιάννη Παπανικολάου στὴν Βατοπαιδινὴ ἱστοσελίδα «ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», τὸ ὁποῖο μάλιστα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στὶς πέντε (5) Ἰουλίου τοῦ 2018, ἀποκαλύπτει εὐθέως, ἀπὸ τὴν ἐπίσημη Ἱστοσελίδα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, καὶ μεταξὺ ἄλλων καταθέτει τὰ ἑξῆς σημαντικὰ στοιχεῖα γιὰ τὴν προηγούμενη περίπτωσιν ποὺ προαναφέραμε, γιὰ τὰ σχετικὰ καὶ σκανδαλώδη γεγονότα τῆς Μίνθης:

«Απέφυγα τη Μονή Βατοπαιδίου για τους γνωστούς λόγους. Συγκεκριμένα, διότι ο μακαρίτης γέροντάς τους και ο νυν ηγούμενος, από το 1978 ήταν στην επαρχία Πάφου, όταν ο ίδιος ήμουν Μητροπολίτης στην Πάφο. Δέχθηκα τον γέροντά τους ως επίγειο άγγελο και ήμουν στη διάθεσή του για τα πάντα. Δυστυχώς, άργησα να αντιληφθώ περί τίνος επρόκειτο, κι όταν ως τότε Μητροπολίτης έγινα δέκτης καταγγελιών από την Ιερά μονή Αγίων Αναργύρων Πάφου, που αφορούσαν το γέροντα, για να μην προσβάλω δημοσίως τον γέροντα, το κρατούσα επί μήνες μυστικό και προσπαθούσα να βρω άκρη, με συνέπεια να κλονιστεί η υγεία μου. Όταν αποκρυστάλλωσα άποψη, και πάλι κάλεσα τον γέροντα να μου ομολογήσει έστω και την δωδεκάτη την αλήθεια. Όμως, αντ’ αυτού, είχε μία συμπεριφορά «διαβολική», μου επιτέθηκε με όλη τη δύναμη της ψυχής του και αναγκάστηκα με αυστηρότητα να του πω να κατεβάσει τον τόνο της φωνής του ή θα φύγει από την μπαλκονόπορτα. Έφυγε.

Άρχισε τότε να χαρακώνεται πίσω από οπαδούς, που οι περισσότεροι δυστυχώς είχαν ψυχολογικά προβλήματα, έβριζαν και με απειλούσαν, και αναγκαστήκαμε στη Μητρόπολη να διακόψουμε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές της, διότι δεν μας άφηναν ήσυχους ούτε λεπτό.

Κάλεσα τον γέροντα για πολλοστή φορά να με απελευθερώσει από το δίλημμα που είχα, διότι όπως του είπα επί λέξει «αυτές τις βρωμοδουλειές τις κάνουν δύο και όχι ένας». Κι όταν ο ένας λέει το έκανα, κι ο άλλος όχι, τότε βρίσκεσαι σε φοβερό αδιέξοδο.

Μετά από την τελευταία άρνησή του, αναγκάστηκα να του πω να φύγει. Προτού απομακρυνθεί από το γραφείο μου, του είπα για πολλοστή φορά «θέλω να μου πεις όλη την αλήθεια, κι εγώ δεν θα σε εκθέσω. Αν δεν μου πεις την πραγματική αλήθεια και θα παραμείνω στο σκοτάδι, η ευχή μου για σένα θα είναι πολύ αυστηρή. Θα προσεύχομαι στο Θεό, το πρόσωπό σου, να μην δει χαρά, ούτε σε αυτή τη ζωή, ούτε στην άλλη. Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Κι έφυγε δαιμονισμένος από το γραφείο.

Και ένας λόγος που τον έκαναν μετά τον θάνατό του να γελάει, ήταν αυτό που τον βάραινε κι αυτόν και την συνοδεία του. Για αυτούς τους λόγους δεν πήγα στο Βατοπαίδι. Διότι αυτοί που διοικούν την Μονή, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ορρωδούν παντελώς, αλλά εμπαίζουν και τον Θεό και τους ανθρώπους. Και για μένα είναι θεομπαίχτες.» (ΠΗΓΗ: Ἱστοσελίδα τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου, Ἀρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος ὁ Β΄, Δηλώσεις:  Απάντηση στο «Βήμα Ορθοδοξίας»http://churchofcyprus.org.cy/44328 ).

(Συνεχίζεται)

6 comments:

  1. http://anastasiosk.blogspot.com/2018/11/2018-171921-172009.html?m=1
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ! ΠΡΌΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΊΟΥ ΣΤΗΝ ΠΆΤΡΑ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θλιβερή εξέλιξη.

      Είναι το τρίτο ολίσθημα του Σεβ. Πατρών.

      Πρώτα άρχισε τις βόλτες στο Βατοπαίδι.

      Ύστερα ακολούθηε η σύμπραξή του με τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης για να συνομολογηθεί η ατιμωτική συμφωνία με τον Τσίπρα.

      Και τώρα προσκαλεί τον Ηγούμενο του Βατοπαιδίου για να προβάλει ένα πλανεμένο, φαύλο και θεομπαίκτη ως Άγιο της Εκκλησίας.

      Κρίμα!

      Delete
    2. Νόμιζα ότι ήτο σοβαρός ο Μητροπολίτης Πατρών, αλλά πάει τον χάσαμε, αφού ανέπτυξε λυκοφιλίες με τους πανούργους νεοβαλτοπεδινούς, τι να του κάνουμε. Φίλοι μεν Πατρών, φιλτάτη δε η αλήθεια.

      Καλά δεν προβληματίζεται ο άνθρωπος με την στάση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και την σημαίνουσα βιβλιοκρισία των Πατέρων της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου;

      Delete
  2. 5.41
    Στην πλανη πεφτει κανεις οχι μονον απο υπερηφανεια αλλα και απο αγνοια.Επισης,δια της επιβολης.[......]

    Εαν λοιπον καποιοι θεωρουνται πως συνεπραξαν,,,,,,''''''''......,,,,,,,,καποιοι αλλοι περιμενουν την επιστροφη με καποιο τροπο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Περιμένουν την επιστροφή από την πλάνη ενός κεκοιμημένου;

      Ξέρεις τι λές αδελφέ μου;

      Σε πλάνη μπορεί να πέσει κάποιος από άγνοια, αλλά αν δεν έχει διαμονική περηφάνεια θα αντιληφθεί το λάθος του.

      Το κυριώτερο!

      Τόσον ο ίδιος ο Ιω΄σηφ ο Βατοπαδινός, όσον και ο π. Εφράαίμ της μονής Βατοπαιδίου και ο Λεμεσού ισχυρίζονται ότι στον Ιωσήφ δόθηκε όλο το πλήρωμα της θεολογίας!!!.

      Τώρα που εξιχνιάστηκε πλήθος κακοδοξιών που διατύπωσε θυμηθήκατε την άγνοια; Και πού πήγε το πλήρωμα της θεολογίας που απεκαλύφθη σ' αυτον σατανικό και πλανεμένο μοναχό;

      Delete
    2. Μάλλον, έλαβε το πλήρωμα της «σεξοθεολογίας» ή «πορνοθεολογίας», θα υποννοούν.

      Η πνευματική πορνεία, δηλαδή ο μοιχικός Συγκρητισμός/Κολυμπαρισμός, η ανάμειξη και διαστροφή της Πίστης, είναι το πλέον χειρώτερον είδος, απο αυτά καθ΄αυτά τα σαρκικά αμαρτήματα. Αυτά δεν μας διδάσκουν οι Γραφές και οι θεοφόροι Πατέρες; Ο Θεός βδελύσεται ιδιαίτερα το ανώτερο και απεχθέστερο είδος, την πνευματική πορνεία, δηλαδή τον σατανόσχημο Συγκρητισμό, αντί τον ανήθικο, πόρνο και την μοιχαλίδα. Αυτό ας το προβληματίσουν οι πάσις φύσεως ηθικολόγοι και ηθικιστές.

      Ουκ ολίγοι Αιρεσιάρχες, ήτο τύποι και υπογραμμοί στην κοινωνία τους, και καθ΄ όλα ηθικοί και καλοί άνθρωποι.

      Που είναι ο λαλίστατος κατά τα άλλα π. Γ.Θ. να μας σημειώσει τις «σεξολογικές» και ηθικιστικές απόψεις του επι της αναρτήσεως;

      Έχω μπερδευθεί με την εν λόγω ανάρτηση: δηλαδή ο «μέγιστος» Γέρων Ιωσήφ είχεν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με τις Καλόγριες του; Διότι αυτό φαίνεται απο τα συμφραζόμενα να έχουν παραδεχθεί, ομολογήσει και μαρτυρήσει εις τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

      Βέβαια, καλόγερος ήτο, ευελπιστώ ότι κοιμήθηκε εν μετανοία. Παρ΄ όλες τις όποιες αστοχίες του ας προσευχόμαστε για την ψυχή του.

      Έναν κύπριο όμως, ἀγιο «Γέροντα Ρασπουτίνιο», σαν τον Ιωσήφ, θα τον θέλαμε διακαώς όσοι είμεθα αλητήριοι και εμπαθείς τύποι. Μας βολεύει σε όλα τα επίπεδα.

      Delete