Saturday, January 16, 2016

ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΘΕΡΜΩΝ ΥΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΟΙ π. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ



ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΠΙΟ ΘΕΡΜΩΝ ΥΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΟΙ π. ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το οικουμενιστικό ιστολόγιο “Ιδιωτική Οδός” κάνει επίθεση εναντίον του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Κωστόπουλου και του Πρωτοπρεσβύτερου Αναστάσιου Γκοτσόπουλου επειδή επιτέλεσαν το χρέος τους απέναντι στην Εκκλησία και τη Θεολογία.

Συγκεκριμένα οι εκλεκτοί και ευπαίδευτοι αυτοί κληρικοί των Πατρών έλεγξαν το σαθρό οικοδόμημα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου η τύχη της οποίας φαίνεται ότι θα κριθεί σε λίγες μέρες στη Γενεύη.

Τα επιχειρήματα του ιστολογίου εναντίον των δύο αντι-οικουμενιστών κληρικών είναι παιδαριώδη και ανάξια αναιρέσεως. Το μόνο που μένει από το δημοσίευμα είναι μια γλυκεία γεύση ότι κάποιοι κληρικοί κάνουν το καθήκον τους και προειδοποιούν τον λαό του Θεού για τα τεκταινόμενα. 

Ο κόσμος είναι απογοητευμένος από την πλαδαρή αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας της ιεραρχίας και εν γένει των κληρικών για τους αντιχριστιανικούς νόμους που ψηφίζονται. Ατυχώς για το θέμα της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, που είναι η πιο σοβαρή απειλή κατά της πίστης μας, υπάρχουν ακόμη λιγότερες φωνές να διαμαρτύρονται και να προειδοποιούν για το μεγάλο κακό που θα συμβεί αν ήθελε τελικά συγκληθεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και νομολογήσει ως αποφάσεις τα κείμενα που εγκρίθηκαν στις Διορθόδοξες επιτροπές.

Γι’ αυτό είναι άξιοι κάθε συγχαρητηρίων οι δύο κληρικοί της πόλεως των Πατρών για τον ζήλο που δείχνουν για να ενημερώσουν τον λαό του Θεού για τα τεκταινόμενα. Ας ελπίσουμε ότι το φωτεινό τους παράδειγμα θα εμπνεύσει πολλούς άλλους κληρικούς να κάνουν το ίδιο.

No comments:

Post a Comment