Wednesday, January 20, 2016

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ «ΙΕΡΕΙΕΣ» ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΟΣΛΟ


ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ «ΙΕΡΕΙΕΣ» ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΟΣΛΟ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Όπως λέει η ανακοίνωση, ο εφημέριος της ορθόδοξης εκκλησίας του Ευαγγγελισμού του Όσλο, πρωτεύουσας της Νορβηγίας, αρχιμ. Αλέξανδρος Λουκάτος, καλεί το ποίμνιό του να συμμετάσχει αύριο, 21 τρέχοντος, σε μια εκδήλωση. Πρόκειται για μια οικουμενιστική λιτανεία που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας κατά την οποία Ορθόδοξοι, Παπικοί, Λουθηρανοί Προτεστάντες, Αγγλικανοί θα συμπορευθούν σε μια «προσευχητική λιτανεία», από εκκλησία σε εκκλησία. Σε κάθε εκκλησία ο εφημέριος (ή η εφημέριος) θα τελούν, κατά τη δογματική και θεολογική τους διδασκαλία, μια ακολουθία. Μετά το πέρας της «προσευχητικής λιτανείας» θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα της φραγκοκκλησιάς του Αγίου Όλαφ. Η όλη εκδήλωση βρίσκεται υπό την αιγίδα του Π.Σ.Ε. Έκτακτα! 

Η μητρόπολη Σκανδιναβίας του Οικουμενικού Θρόνου κρατά ψηλά τη σημαία του συγχρωτισμού και συναγελασμού με τους πάσης φύσεως αιρετικούς της Δύσεως. Έχουν βάλει βαθιά μεσ’ την καρδιά τους το οικουμενιστικό μικρόβιο και γι’ αυτό δεν ορρωδούν να ποδοπατήσουν προκλητικά  τους ιερούς κανόνας της Εκκλησίας. Στη φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στην πιο πάνω είδηση (από προηγούμενη οικουμενιστική εκδήλωση), διακρίνουμε τρεις ψευδοιέρειες του Λουθηρανισμού με άπασαν την «ιερατικήν» αυτών στολήν, πάστορες κι ένα φραγκόπαπα, ενώ ο Ορθόδοξος κληρικός καμαρώνει ανάμεσά τους. 


Ιδού πώς, τοις πράγμασι, απαντάμε στην πιο πρόσφατη (όχι τελευταία) Προστεστανική  (γράφε φεμινιστική) πλάνη περί γυναικείας «ιερωσύνης». Επί του προκειμένου τι να πει κανείς! Μήπως μας διαφεύγει το ότι πέρυσι ο Ορθόδοξος μητροπολίτης Ελσιγκίου Αμβρόσιος οδήγησε στο ιερό βήμα την ψευδοεπίσκοπο των Λουθηρανών του Ελσίνκι; Είχε καμιά συνέπεια η πράξη του αυτή; Τόσες «χειροτονίες» γυναικών «επισκόπων" και «ιερειών» στον Προτεσταντισμό κι οι Διαλογοι συνεχίζονται σαν να μη συμβαίνει τίποτε!

No comments:

Post a Comment