Thursday, January 21, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 659 ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ 659 ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη Romfea.gr:

“Την εορτή των Θεοφανείων ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας, πραγματοποίησε την Ακολουθία της βαπτίσεως σε δεκάδες παιδιά.

Το 2008, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας είχε ανακοινώσει ότι όσοι γόνεις φέρουν στο κόσμο τρίτο τέκνο και πάνω θα γίνεται ο ίδιος νονός.

Ιεράρχης της Εκκλησίας της Γεωργίας ανέφερε πως, με την κίνηση αυτή ο Πατριάρχης βάπτισε πολλά βρέφη που επρόκειτο να δολοφονηθούν με άμβλωση.

"Μέχρι σήμερα μετά την ανακοίνωση του Πατριάρχη έχουν γεννηθει 28.000 παιδιά" συμπλήρωσε ο Ιεράρχης.”

Πολύ συγκινητική η πρωτοβουλία του Μακαριότατου Πατριαρχη Γεωργίας κ. Ηλία. Εξίσου συγκινητική είναι η ανταπόκριση που βρήκε η πρόσκλησή του από το ποίμνιό του και ακόμη πιο σημαντική είναι η σωτηρία χιλιάδων παιδιών που θα φονεύονταν με την έκτρωση.

Στην Ελλάδα κατέχουμε, δυστυχώς, τη θλιβερή πρωτιά στις εκτρώσεις ενώ και στην Κύπρο είναι τρομακτικά μεγάλος ο αριθμός των εκτρώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.


Ίσως μια παρόμοια πρωτοβουλία εκ μέρους των Αρχιεπισκόπων Ελλάδας και Κύπρου να έσωζε δεκάδες χιλιάδες παιδιά που κατακρεουργούνται κάθε χρόνο με τις εκτρώσεις.

Η Εκκλησία της Γεωργίας είναι μια αντιοικουμενιστική και παραδοσιακή Εκκλησία. Μακάρι να αποβεί φραγμός στα σχέδια των Οικουμενιστών στη Σύναξη των Προκαθημένων.

No comments:

Post a Comment