Monday, January 18, 2016

ΟΤΑΝ Ο ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ



ΟΤΑΝ Ο ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαπρύσιος κήρυκας της σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ο γνωστός οικουμενιστής Καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης παραγνωρίζει τα οφθαλμοφανή γεγονότα για να εξάγει τα συμπεράσματα που τον βολεύουν.

Στην εισήγησή του στο συνέδριο που έγινε στη Μονή Βλατάδων για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο λέγει πολλά και διάφορα για την αρχή της ομοφωνίας που υιοθετήθηκε για τη λήψη αποφάσεων από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η αλήθεια είναι ότι η αρχή της ομοφωνίας είναι νόθο προς την Ορθοδοξία σύστημα που καταφέρει καίριο πλήγμα κατά του συνοδικού θεσμού.

Ο κ. Σταμούλης αποκρύπτει την αλήθεια την οποία γνωρίζει πολύ καλά, όπως την γνωρίζουν όλοι όσοι παρακολουθούν την πορεία σύγκλησης της Συνόδου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ήθελε και το καρβέλι ακέραιο και το σκύλο χορτάτο. Ήθελε να συγκροτήσει Οικουμενική Σύνοδο χωρίς όμως να προσκαλέσει όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας όπως όφειλε να κάνει. Ο λόγος; Επειδή η Εκκλησία της Ρωσίας διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία σε αριθμό επισκόπων της Ορθοδοξίας οπότε οι Ρώσοι επίσκοποι θα ρύθμιζαν με την ψήφο τους την πορεία της Συνόδου.

Γι’ αυτό η Εκκλησία της Ρωσίας για να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο της πορείας της Συνόδου ως αντιστάθμισμα επέβαλε την αρχή της ομοφωνίας, που λειτουργεί σαν δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις που λαμβάνονται. 

Αυτή είναι αλήθεια του πράγματος για την αρχή της ομοφωνίας και ο κ. Σταμούλης την γνωρίζει πολύ καλά έστω και αν την αποσιωπά.

Ούτε ενδιαφέρουσα εμπειρία για την Εκκλησία είναι, ούτε παράγοντας ενότητας όπως διατείνεται ο κ. Καθηγητής. Είναι ένα αιρετικό εκκλησιολογικό μόρφωμα που καταφέρει καίριο πλήγμα κατά της συνοδικότητας της Εκκλησίας και της αρχής της ισότητας των επισκόπων. Επομένως οι κραυγές μίσους κατά των παραδοσιακών πιστών τους οποίους αποκαλεί φονταμενταλιστές δεν βοηθούν σε κάτι τον κ. Καθηγητή. Απλά τον εκθέτουν σαν προκατειλημμένο άνθρωπο που δεν διστάζει να παρασιωπήσει τα γεγονότα για να εξάγει τα αυθαίρετα συμπεράσματα που θέλει.

No comments:

Post a Comment