Monday, January 25, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η εισήγηση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου στη Σύναξη των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ απέδειξε ότι 
1.) Η Εκκλησία της Κύπρου συμπλέει με τα οικουμενιστικά ανοίγματα του Φαναρίου, 
2.) είναι εχθρός του ρωσικού εθνοφυλετισμού, και επίσης, 
3.) συμπαρίσταται σθεναρά για εθνικούς λόγους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Σε απλά Ελληνικά η Εκκλησία της Κύπρου αποδείχθηκε εν τοις πράγμασιν κατώτερη των περιστάσεων.

Ούτε λέξη δεν ανέφερε ο Μακαριότατος Κύπρου για το κείμενο για τον Οικουμενισμό, που εγκρίθηκε στις Προσυνοδικές Διασκέψεις, ενώ ήταν λαλίστατος στην υποστήριξή του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτός είναι ο ρόλος των ορθοδόξων Εκκλησιών σε μια Πανορθόδοξη Σύνοδο που φιλοδοξεί να αναγνωριστεί ως οικουμενική; Η αντιμετώπιση των εθνικών κινδύνων από το Ισλάμ; Όχι η διατύπωση των αληθειών της πίστεως;

Δεν είναι αργά ο Μακαριότατος Κύπρου και ο Θεοφιλέστατος Καρπασίας, που εκπροσωπούν την Εκκλησία της Κύπρου, να αρθρώσουν λόγο Ομολογίας της πίστεως. Να εκφράσουν την αμετάκλητή απόφασή τους να ασκήσουν το δικαίωμα του βέτο αν υπάρξει εμμονή στην έγκριση του οικουμενιστικού κειμένου που εγκρίθηκε στη Διορθόδοξη επιτροπή.

Επ’ ουδενί λόγω δεν πρέπει να θεσμοθετηθούν ως πίστη της Εκκλησίας οι κακοδοξίες της διηρημένης Εκκλησίας και της βαπτισματικής θεολογίας ή η ποδοπάτηση των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς και τους αλλόθρησκους. 

Είναι αδιανόητο η Εκκλησία της Κύπρου, που προσεύχεται και αγωνίζεται για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, να ποδοπατήσει το νόμο του Θεού για να εξυπηρετήσει τις οποιεσδήποτε εγκόσμιες σκοπιμότητες. Αυτή η στάση άλλωστε είναι ότι χειρότερο για να εξασφαλιστεί η βοήθεια του Θεού για την πονεμένη μας πατρίδα.

No comments:

Post a Comment