Friday, February 20, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τα αστεία τέλειωσαν. Οι απροσκύνητοι -στα λόγια και στις υποσχέσεις- Τσιπροκαμμένοι έβαλαν την ουρά στα σκέλια και χιλιοπροσκύνησαν τους διεθνείς τοκογλύφους σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

“Παράταση δανειακής σύμβασης σημαίνει Αγγλικό Δίκαιο, καμία ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας και συνέχεια στο ξεπούλημα της Ελλάδος, δηλαδή τα άκρως αντίθετα από όσα απαίτησε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις εκλογές.

Το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης ισοδυναμεί με 100% Μνημόνιο και συνέχιση της ανθελληνικής πολιτικής των διεθνών τοκογλύφων.

O Σύριζα διατηρεί όλα τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, αποδέχεται την επαίσχυντη εποπτεία της τρόικα (με άλλο όνομα) και απαρνείται τις φιλολαϊκές, προεκλογικές του υποσχέσεις για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.”

Δεν συμφωνούμε με την ιδεολογία της “Χρυσής Αυγής”. Τολμά, όμως, κανείς να διαμφισβητήσει την αλήθεια των πιο πάνω ανακοινώσεών της για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης;

Λοιπόν;

Τι έχουν να πουν τώρα όσοι ψήφισαν άμεσα ή έμμεσα ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας Καμμένο;

Δεν αναφερόμαστε στους ΠΑΣΟΚογενείς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτοί ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί είναι η φυσική τους κοίτη. Συνδικαλιστές, αιώνιοι φοιτητές, έμμισθοι του πελατειακού κράτους, όλοι οι αχαίρευτοι και οι ανεπρόκοποι του έθνους.

Μας προξενεί, όμως, πόνο -δεν το κρύβουμε-επειδή γνωρίζουμε ονόματα ανθρώπων, αλλά και οργανωμένα σύνολα, που έχουν την πνευματική τους αναφορά σε γνωστούς πνευματικούς, οι οποίοι ψήφισαν μαζικά κορδόνι Καμμένο ή ακόμη και ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί τι έχουν να πουν τώρα;

Η αντεθνική πολιτική και η Εκκλησιομαχία βρήκαν ήδη τους πιο γνήσιους εκφραστές τους στο πρόσωπο των εκπροσώπων της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ ο μόνος λόγος που οι συνειδητοί χριστιανοί ψήφισαν άμεσα ή έμμεσα Τσίπρα -δηλαδή η αντιμνημονιακή πορεία- ανατράπηκε σήμερα εκ βάθρων.

Πόσο μυαλό χρειαζόταν κάποιος για να αντιληφθεί την κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους διεθνείς τοκογλύφους; 

Μια χώρα της οποίας το 30% των κατοίκων είναι συνταξιούχοι -και με την πενιχρή σύνταξη των οποίων τρέφεται συνολικά το 50% του λαού-, ενώ η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, είναι σε θεση να εκβιάσει τους δανειστές της; 

Πόσο δύσκολο ήταν να αντιληφθεί κανείς ότι είναι πολύ πιο εύκολο να εκβιάσει αυτός που δανείζει και όχι αυτός που δανείζεται;

Το κακό δυστυχώς τετέλεσται. Έχει ολοκληρωθεί. Με την ψήφο της μεγάλης πλειοψηφίας των συνειδητών χριστιανών οι συνειδητοί Εκκλησιομάχοι και οι ορκισμένοι εθνομηδενιστές πήραν τα ηνία της εξουσίας. 

Ο Θεός να φυλάει την Εκκλησία, την παιδεία, τη γλώσσα και την πατρίδα μας επειδή κατέστη ευάλωτη όσον ποτέ άλλοτε στο παρελθόν στα εθνικά θέματα. 

Δυσκολεύομαι αφόρητα να πιστέψω ότι οι ξένοι δεν θα εκμεταλλευτούν στο έπακρον την οικονομική κρίση για να αποσπάσουν τις μεγαλύτερες δυνατές παραχωρήσεις εκ μέρους μας, αφού γνωρίζουν ποιές είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό, για το μεταναστευτικό, για το Βορειοηπειρωτικό, για το Σκοπιανό και πάνω από όλα για τη Θράκη, η οποία -με την παρούσα συγκυρία των πραγμάτων- μόνον με θαύμα μπορεί να σωθεί από τα χέρια των Τούρκων.

Ένα ευλόγησον θα τολμήσουν, άραγε, να ψελλίσουν όσοι έκαναν αυτό το μεγάλο κακό στην πατρίδα μας; Το ευχόμαστε διακαώς, αλλά -δεν το κρύβουμε- ότι δεν αισιοδοξούμε ότι θα συμβεί.

No comments:

Post a Comment