Tuesday, February 17, 2015

ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ



ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ 

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στον “Εξάψαλμο” -το ιστολόγιο του κ. Σωτήρη Τζούμα- την ακόλουθη είδηση:

“Τα δώρα του αποφάσισε να «ανακυκλώσει» ο Πάπας Φραγκίσκος πουλώντας τα με σκοπό να διαθέσει τα κέρδη στους άπορους.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, ο ποντίφικας πρόκειται να πουλήσει πορσελάνες, σελιδοδείκτες, πένες, νομίσματα, επίχρυσα και επάργυρα σερβίτσια, τα οποία έχει λάβει ως δώρα από επίσημους επισκέπτες του.

Μάλιστα, όπως εξηγεί ο ιταλικός Τύπος στην Αγία Έδρα υπάρχουν ειδικές προθήκες που βρίσκονται τα δώρα, δίπλα στα οποία αναγράφεται μία ενδεικτική τιμή λίγων ευρώ.

Ωστόσο, σε δεύτερη προθήκη και προς πώληση υπάρχουν πολύτιμα αντικείμενα, μεταξύ άλλων χρυσές πένες και χρυσά νομίσματα.

Όπως επισημαίνεται, το κόστος των αντικειμένων είναι υψηλό, ωστόσο όπως αναφέρει το Βατικανό όλα τα κέρδη θα διατεθούν στους άπορους.”

Αν κάποιος θέλει να πουλήσει τα δώρα που του έκαναν με σκοπό να βοηθήσει εμπερίστατους ανθρώπους ασφαλώς κάνει κάτι καλό. 

Είναι σε όλους γνωστή η ιστορία του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος που πουλούσε κατ' εξακολούθηση το πάπλωμα που του χάριζε ένα πλούσιος για να δώσει τα χρήματα στους φτωχούς.

Με την εξής διαφορά.

Ο πλούσιος ανακάλυπτε συμπτωματικά ότι ο Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων πουλούσε το πάπλωμα και το ξαναγόραζε για του το δωρήσει. Δεν έβγαλε Ανακοίνωση ο Αγιος ότι το έκανε για να τον επαινέσουν οι άνθρωποι όπως κάνει ο Πάπας Φραγκίσκος και οι Βατοπαιδινοί.

Δεν διασαλπίζουμε ενώπιον των ανθρώπων τα έργα της χριστιανικής αρετής, αλλά τα κάνουμε “εν τω κρυπτώ για να μας τα αποδώσει ο Ουράνιος ο Πατέρας μας εν τω φανερώ”. 

Γι’ αυτό κάθε άλλο παρά εντυπωσιαζόμαστε από τους θεατρινισμούς του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου.

No comments:

Post a Comment