Thursday, February 26, 2015

«ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ» - π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ


«ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ» - π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

(Πολεμική ταινία, με απίστευτα οπτικά εφφέ, έχει μετατραπεί το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο.  Το παραλήρημα συνεχίζεται)

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Οι ενθουσιαστικές τάσεις των “ημετέρων” τον τελευταίο καιρό έχουν εκτραπεί. Εξ αφορμής ηχητικού ντοκουμέντου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, το οποίο μάλιστα έχουν επενδύσει με διάφορα οπτικά εφφέ, το παραλήρημα έγινε ακόμα πιο μεγάλο.

Το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο, δυστυχώς έγινε διαδικτυακό παίγνιο, το οποίο μετέτρεψαν οι “ημέτεροι” σε βίντεο  και το επένδυσαν με πολεμικές σκηνές. Πολεμικά αεροπλάνα σε καιρό μάχης, θάλασσα με πολεμικά πλοία, εκρήξεις βομβών, ένας πραγματικός πόλεμος. Το έκαναν με τέτοιο παραστατικό τρόπο ούτως ώστε να μοιάζει με αληθινό. Το υπεπροβάλλουν τα “φίλα” ιστολόγια. Οι πολεμικές σκηνές προσδίδουν τέτοια αληθοφάνεια στο βίντεο, που κάνουν τον θεατή να πιστέψει, ότι τα μέλλοντα ως παρελθόντα ελογίζοντο, για τον Κύπριο αυτό μοναχό.

Στο βίντεο αυτό προβάλλονται ιδιαιτέρως τα λεχθέντα «Θα γίνει πολιτειακή ανωμαλία. Τότε θα τραβήξει πίσω το κεφάλαιο και θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι», τα οποία οι “ημέτεροι” ως προλεχθέντα έχουν εκλάβει. 

Τον περασμένο μήνα τα “φίλα” ιστολόγια ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το λεχθέν του Κύπριου αυτού μοναχού ότι «Θα γίνει πολιτειακή ανωμαλία». Κανονικότατα και με κάθε συνταγματική ακρίβεια προκηρύχθηκαν Εθνικές εκλογές. Καμιά πολιτειακή ανωμαλία δεν έγινε. Τηρήθηκαν επακριβώς τόσο το Σύνταγμα της Ελλάδας, όσο και οι Κανονισμοί της Βουλής.

Δεν θα ασχοληθώ με το άν θα απολυθούν ή όχι όλοι οι υπάλληλοι, αλλά με τα ενθουσιαστικά παραληρήματα των “ημετέρων”.

Φυσικά με βάση τα τρέχοντα γεγονότα δεν άργησαν και οι πρώτες ερμηνείες για  επαλήθευση της “προφητείας” του Κύπριου αυτού μοναχού. «Για όποιον δεν το κατάλαβε» έγραψαν (και διαδόθηκε αστραπιαία), «οι υπάλληλοι της ΕΡΤ είναι οι πρώτοι δημόσιοι υπάλληλοι που είδαν την πόρτα της εξόδου. Τώρα αρχίζει η μεγάλη πολιτειακή ανωμαλία και το διώξιμο όλων των υπαλλήλων…». Θεωρώ άσκοπο να ασχοληθώ για τους λόγους που απολύθηκαν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Δεν θα ασχοληθώ με το αν έπρεπε ή όχι να έπαιρναν αρκετοί υπέρογκους μισθούς και ως εκ τούτου να διακοπεί η “συνέχεια” αυτή και να δημιουργηθούν νέα ισορροπημένα μισθολόγια. Επειδή απολύθηκαν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ, θεώρησαν τούτο ως επαλήθευση του λεχθέντος «θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι;» 

Καραδοδοκούν αγωνιωδώς για να διακηρύξουν την “επαλήθευση” των λεχθέντων του; Τόσες φορές τα «προλεχθέντα» από τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό διαψεύστηκαν και αποδείχθηκαν «είδωλα λογισμών πλανωμένων» (Άγιος Διάδοχος Φωτικής). Mετά τη διάψευση των προλεχθέντων από τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, η λύπη πολλών απλών ανθρώπων και όχι μόνο, εκφραζόταν με φράσεις απογοήτευσης όπως, «ναι είναι αλήθεια, τίποτα δεν έγινε από ότι μας έλεγε», «τίποτα δεν έγινε από τα λεγόμενά του», «όλο λέει ότι θα γίνουν και τίποτα δεν γίνεται».

Τα ενθουσιαστικά παραληρήματα στο διαδύκτιο, δυστυχώς πληθαίνουν. Επί του παρόντος κάποιοι βολεύονται από την υπερβολική «αίγλη» του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού. «Αίγλη» φυσικά με αρνητικές συνέπειες, καθότι προκαλούν σύγχυση, παρουσιάζοντας τα αδιακρίτως λεχθέντα ως «προλεχθέντα».

Αρκετά ιστολόγια, από αυτά που υπερπροβάλλουν τον Κύπριο αυτό μοναχό, παίρνουν τα εύσημα για τη “δράση” τους. Αυτοί όμως που “γεύτηκαν” και τα προηγούμενα «προλεχθέντα» του, δεν λυπούνται; Δεν λυπούνται; Δεν λυπούνται; 

No comments:

Post a Comment