Sunday, February 22, 2015

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ



ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο Αmen.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Αντώνη Τριανταφύλλου:

“Κατά την είσοδο των επισήμων, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο επιχώριος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας τους έκανε παρατήρηση γιατί άργησαν για λίγα λεπτά. Ο κ. Ιερεμίας δεν αρκέστηκε σε μια απλή παρατήρηση αλλά σε πολύ έντονο ύφος έκανε μακροσκελείς παρατηρήσεις που αφορούσαν και τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης αλλά και γενικά όλους τους επισήμους που μεταξύ άλλων ήταν η Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σ᾽ αυτούς όλους που προσήλθαν για το Μνημόσυνο, αλλά μετά το Μνημόσυνο, ο κ. Ιερεμίας τους έψεξε λέγοντας τους ότι είναι παραβάτες του προγράμματος, καθώς παρά το γεγονός ότι η επιμνημόσυνη δέηση είχε προγραμματιστεί για τις 10:00 η ώρα παρήλθε και δεν εμφανίστηκαν.

Το κλίμα «ηλεκτρίστηκε» ιδιαίτερα από τις φωνές του Μητροπολίτη Γόρτυνος και ορισμένοι από τους επισήμους, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος της Βουλής αποχώρησαν προσβεβλημένοι.

Μετά το πρώτο αυτό έντονο φραστικό επεισόδιο έγινε για δεύτερη φορά επιμνημόσυνη δέηση και στο τέλος της δεύτερης δέησης ο κ. Ιερεμίας είπε απευθυνόμενος στους εναπομείναντες επισήμους, μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης ότι «όταν στενοχωρώ και προσβάλλω κάποιον να του ζητάω συγγνώμη στα γόνατα. Σήμερα όμως για τα όσα είπα δεν ζητώ συγγνώμη, αλλά αντίθετα ευχαριστώ τον Χριστό και την Παναγιά μου, που μου έδωσαν την δύναμη να σας πω αυτά που σας είπα. Μα τι κακό επί τέλους είναι αυτό με σας! Επίσημες μέρες, όπως του Ευαγγελισμού, για παράδειγμα, να μένετε αλειτούργητοι και να έρχεστε στην Δοξολογία μόνο. Σήμερα Κυριακή ημέρα δεν λειτουργηθήκατε. Ήλθατε για το Μνημόσυνο, αλλά και πολύ-πολύ μετά από την καθορισθείσα ώρα του Μνημοσύνου. Δεν μετανοώ για όσα σας είπα».

Να αγιάσει το στόμα σας Σεβασμιότατε Γόρτυνος. Η συμπεριφορά των πλείστων επισήμων είναι λίαν προκλητική. Μένουν αλειτούργητοι, όχι μόνον τις Κυριακές, αλλά και μεγάλες εορτές της Εκκλησίας και εμφανίζονται μόνον στα μνημόσυνα ή στη Δοξολογία.

Κάποιος έπρεπε να τους τα πει και ευτυχώς που το κάνατε Σεβασμιότατε.

Αυτό που απομένει είναι η Σύνοδος να αναλάβει -κατά χρέος- τα περαιτέρω και να συμπαρασταθεί στο Μητροπολίτη Γόρτυνος. Δηλαδή εξάπαντος πρέπει να εκδώσει απόφαση με την οποία να εξηγεί στους κάθε λογής επισήμους ότι πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό προς την πίστη μας.

Ιδιαίτερη είναι η ικανοποίησή μας επειδή μεταξύ των προσβληθέντων αξιωματούχων που αποχώρησαν ήταν και η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Η παρέμβαση του Σεβ. κ. Ιερεμία είναι ένα γερό χαστούκι στις παρειές της εκλεκτής του κ. Τσίπρα, που πρόσβαλε στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου την πίστη μας. 

Σημειωτέον ότι η κυρία αυτή στο γάμο εμφανίστηκε με περισσότερη από μια ώρα καθυστέρηση στην εκκλησία.!!! 

No comments:

Post a Comment