Saturday, February 21, 2015

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΕΡΒΟΥ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην τελευταία έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου”:

“Τὴν Τρίτη 17 Φεβρουαρίου ἐκοιμήθη ἐν Κυρίῳ ὁ Διευθυντὴς Συντάξεως τοῦ Ὀρθοδόξου Τύπου Γεώργιος Ζερβός.

Τὸν μακαριστὸ Γεώργιο ἐκάλεσε ὁ Παντογνώστης καὶ Παντοδύναμος Κύριός μας εἰς τὴν θριαμβεύουσα Ἐκκλησία Του, ἀλλὰ ἄφησε πολλοὺς συνεργάτες, πνευματικὰ παιδιὰ τοῦ π. Μάρκου καὶ ἄλλους, μὲ Ὀρθόδοξο φρόνημα καὶ ὑγιῆ ἐκκλησιαστικὴ συνείδηση. Συνεχίζομε οἱ συνεργάτες του, τὴν δόξα τῆς ἀμωμήτου Πίστεώς μας, τὸν ἀγῶνα γιὰ τὰ ἰδανικὰ τῆς Πατρίδος μας καὶ μὲ ταπεινὸ φρόνημα σύμφωνα μὲ τὶς παρακαταθῆκες τῶν πνευματικῶν πατέρων μας Ἀρχιμ. π. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου καὶ π. Μάρκου Μανώλη.

Αἰωνία σου ἡ μνήμη. Καλὸ Παράδεισο, μακαριστὲ ἐν Χριστῷ ἀδελφέ μας, Γεώργιε.”

Ως χριστιανοί προσευχόμαστε για την ψυχή του μεταστάντος πλην όμως αποδοκιμάζουμε έντονα τον άμετρο έπαινο και την "αγιογραφία" του, που επιχειρούν οι συνεργάτες του στον “Ορθόδοξο Τύπο.”

Αυτό που περισσότερο απ' όλα προκαλεί ανησυχία είναι η διαβεβαίωση της λεγόμενης “παλαιάς φρουράς” -ένα μάτσο άσχετων- ότι θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία της.

Η κοίμηση του μ. Ζερβού δίνει λαμπρή ευκαιρία να βρεθεί κατάλληλος διευθυντής για να αλλάξει ρότα η λίαν προβληματική πορεία του “Ορθοδόξου Τύπου” τα τελευταία χρόνια.

Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι, επειδή πρόκειται για όντως άσχετους, είναι φυσικό να εξαρτούνται από κάποιο που ξέρει να γράψει.

Ποιος είναι αυτός που θα συντάσσει τα κείμενα και θα δίνει γραμμή;

Εμείς δεν βλέπουμε άλλους κατάλληλους εκτός από τους π. Θεόδωρο Ζήση και π. Σεραφείμ Ζήση συνεπικουρούμενους από τους περί τον π. Σαράντη πατέρες και ορισμένους άλλους ευλαβείς κληρικούς, μοναχούς και λαικούς.

Θέλω προπαντός να επιστήσω την προσοχή του π. Θεόδωρου Ζήση και όλων μας στο εξής: Η άτυπη ανάθεση της διεύθυνσης του “Ορθοδόξου Τύπου”, που -όπως φημολογείται- λειτουργεί ήδη στην πράξη από καιρό- στον μηχανορράφο και αφερέγγυο εν παντί Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ είναι η χείριστη επιλογή για πολλούς λόγους. 

Αν θέλουμε ο "Ορθόδοξος Τύπος" να παραμείνει έπαλξη αντι-οικουμενιστικού αγώνα ο Σεβ. Προικοννήσου δεν έχει απολύτως καμία θέση στις τάξεις της εφημερίδας. Ούτε άλλος του ιδίου φυράματος. Ούτε βεβαίως είναι λύση να λύνουν και να δένουν -όπως τώρα- οι άσχετοι της "παλαιάς φρουράς". 

No comments:

Post a Comment