Tuesday, October 15, 2013

PLAN B ή ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;


PLAN B ή ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

“Διευρυμενένη επιτροπή αναλαμβάνει να εκπονήσει το σχέδιο «Plan B» της Εκκλησίας για την περίπτωση του χωρισμού με το Κράτος” αναφέρει ρεπορτάζ του κ. Ανδρέα Λουδάρου στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα”:

«Τι θα γίνει αν έρθει αύριο έρθει μια Κυβέρνηση και ζητήσει χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους; Δεν θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι;» Απάντηση σε αυτό το ερώτημα καλείται να δώσει η επιτροπή Νομοκανονικών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία αναλαμβάνει την αποστολή της καταρτίσεως του «plan b» της Εκκλησίας για μια τέτοια περίπτωση.

Μετά την εισήγηση του Αρχιεπισκόπου που κάλεσε την Ιεραρχία να μην αφήσει να προλάβουν οι εξελίξεις την Εκκλησία, η Σύνοδος αποφάσισε να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες. 

Αν και δεν ορίζει νέα επιτροπή όπως ήταν η αρχική πρόταση του κ. Ιερωνύμου, παραπέμπει στην ήδη υπάρχουσα συνοδική επιτροπή Νομοκανονικών θεμάτων να συγκεντρώσει όλες τις μελέτες, εισηγήσεις και προτάσεις που έχουν γίνει και να προχωρήσει σε προτάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα αυτό η επιτροπή θα συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση, κάτι το οποίο σημαίνει πως εκτός από τα τακτικά μέλη θα συμμετάσχουν και τα αναπληρωματικά.”

Μόνον ένα ερώτημα: Αραγε η Αυτού Μακαριότης ενδιαφέρεται να εκπονήσει plan B για να μη βρεθεί η Εκκλησία ξεκρέμαστη αν η Πολιτεία ζητήσει επιτακτικά χωρισμό ή μήπως μεθοδεύει το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας με τους φίλους του τους Συριζαίους, τους Πασόκους και τους Δημαρίτες;

Εχουμε να κάνουμε με τον Ιερώνυμο Λιάπη, αγαπητοί φίλοι, γι’ αυτό καλόν είναι να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί απέναντί του.

Εδώ μεθοδεύει, με τον "κακό δαίμονα" του μαθήματος των Θρησκευτικών -κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του-, τη μετατροπή του ορθόδοξου κατηχητικού μαθήματος των Θρησκευτικών σε συγκρητιστικό-οικουμενιστικό και θα διστάσει να προωθήσει την πολιτική των  αριστερών κομμάτων για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας; 

No comments:

Post a Comment