Wednesday, October 16, 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Με την ομιλία του στο Αγιον Ορον, ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης, έδωσε το στίγμα των θέσεων του για την Αθωνική Πολιτεία και για πολλά άλλα επίκαιρα θέματα.

Ο Πατριάρχης είπε στους Αγιορείτες ότι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η αποστολή τους είναι η άσκηση και η προσευχή και όχι η ενασχόληση με επενδύσεις. 

Ταυτόχρονα υποστηρίζει το κατοχυρωμένο από διεθνείς συνθήκες αίτημα των Αγιορειτών να μη φορολογείται η ακίνητη περιουσία των Μονών του Αγίου Ορους. 

Ξεκαθαρίζει ότι δεν δέχεται καμία διεθνή, κρατική ή εκκλησιαστική παρέμβαση στα θέματα του Αθωνα, ο οποίος βρίσκεται υπό την πνευματική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πολλοί οι αποδέκτες του Πατριαρχικού μηνύματος και όλες οι θέσεις του Παναγιότατου κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.

Κρίμα μόνον που δεν πρόσθεσε, σε όσα ορθά είπε, την καταδίκη του Οικουμενισμού, για να καθησυχάσει τις συνειδήσεις των πολιστών του Αθωνα, οι οποίοι ως φρυκτωροί της πίστεως, δεν αναπαύονται με τους άκριτους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη προσωπικά. 

Εκφράζουμε την πιο ειλικρινή χαρά μας για όλα τα άλλα θέματα που εθιξε ο Παναγιότατος που είναι σύμφωνα με τις παραδόσεις της πίστης μας.

No comments:

Post a Comment