Wednesday, October 30, 2013

ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟ;


ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΓΑΜΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΣΜΟ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ του κ. Maxim Goltsa στη Romfea.gr:

“Η Εκκλησία της Αγγλίας αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο σχίσματος λόγω προτάσεων να συμπεριληφθεί στις επίσημες τελετές της η “Ακολουθία του Γάμου Ομοφυλόφιλων”. 

Ο Δρ. Michael Nazir-Ali, πρώην Επίσκοπος του Ρότσεστερ, προειδοποιεί ότι μια κίνηση να εορτάζεται ο γάμος ομοφυλόφιλων μέσα στην εκκλησία θα αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή» για τους παραδοσιακούς ενορίτες.

Κληρικοί και λαϊκά μέλη της Εκκλησίας που εναντιώνονται σε αυτή την κίνηση χαλάρωσης των κανόνων, θα μπορούσαν να απορρίψουν την εξουσία των Επισκόπων που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση, προειδοποίησε.  

Η παρέμβασή του ήρθε εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι ένας υπάλληλος της Επιτροπής που εξετάζει τη διδασκαλία της Εκκλησίας για τη σεξουαλικότητα, θα συστήσει και θα προτείνει την καθιέρωση μιας επίσημης Ακολουθίας για ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ο Επίσκοπος Nazir-Ali, δήλωσε: “Αν υπάρξει προσπάθεια να καθιερωθεί η ευλογία ομοφυλόφιλων γάμων, αυτό θα είναι η κόκκινη γραμμή για πολλούς ανθρώπους”.

Ο Αγγλικανισμός έχει ξεπεράσει από δεκαετίες -για να ακριβολογούμε από αιώνες από τα γεννοφάσκια του- την κόκκινη γραμμή της χριστιανικής πίστης. Ακόμη και με τα μέτρα της αιρετικής χριστιανοσύνης. 

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνον στις χειροτονίες γυναικών και ανοιχτά ομοφυλόφιλων κληρικών που συζούν στο πρεσβυτέριο των ενοριών με τους συντρόφους τους.

Υπάρχουν πολύ σοβαρότερες παρεκκλίσεις του Αγγλικανισμού που αφορούν θέματα δόγματος. 

Η διαβόητη θεωρία της “περιεκτικότητας” έχει καθιερώσει την πιο συγκρητιστική αντίληψη του χριστιανισμού. 

Υπάρχουν λ.χ. επίσκοποί του Αγγλικανισμού που αρνούνται δημόσια την Ανάσταση και τη Θεότητα του Χριστού, όπως ο επίσκοπος του Ντάραμ, ο οποίος πριν λίγα χρόνια διακήρυξε στον επιβατήριο λόγο του ότι δεν πιστεύει στην Ανάσταση και στη Θεότητα του Κυρίου.!!!


"Πιο τρανταχτή περίπτωση, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ George Carey, ηγέτης 70 εκατομμυρίων αγγλικανικών πιστών στον κόσμο, στο μήνυμά του για την χιλιετία, είχε πει στα εκατομμύρια των αγγλικανών ότι «δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς»! «Μπορώ να σας πω ειλικρινά ότι ενώ μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο Ιησούς έζησε και ότι ήταν βεβαίως στο σταυρό, δεν μπορούμε με την ίδια βεβαιότητα να πούμε ότι ξέρουμε ότι αναστήθηκε από τους νεκρούς από το Θεό. ''

Δεν τίθεται, φυσικά, θέμα κανονικότητας των Αγγλικανικών χειροτονιών. Είναι εντελώς ανυπόστατες. Οι Αγγλικανοί προέρχονται από τους Παπικούς οι οποίοι έχουν χάσει κάθε σχέση με την ιερωσύνη και τα μυστήρια. Πολλώ μάλλον, επομένως, οι Αγγλικανοί, οι οποίοι διέστρεψαν το Ευαγγέλιο σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από ότι οι Παπικοί.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποια χρησιμότητα έχει ο διάλογος Ορθοδόξων και Αγγλικανών;

No comments:

Post a Comment