Thursday, October 17, 2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!




ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Αν έμαθα κάτι, στα 63 χρόνια της ζωής μου, είναι ότι δεν υπάρχει ψάρι που να μη βρωμά από το κεφάλι.

Οι θεωρίες: “Ξέρεις είναι καλός, αλλά δεν έχει καλούς συνεργάτες” κτλ. ποτέ δεν με έπεισαν.

Αν ο ηγέτης είναι της προκοπής θα βρει τους κατάλληλους συνεργάτες, αλλά και αν δεν τους βρει, τουλάχιστον δεν θα χρησιμοποιεί τη σαβούρα.

Οταν μάλιστα μιλούμε για εκκλησιαστικούς ηγέτες τότε η ανάγκη να στελεχώνουν το έργο τους με κληρικούς -και δη επισκόπους- που έχουν φόβο Θεού είναι απολύτως επιβεβλημένη και αδιαπραγμάτευτη.

Ο λαός του Θεού είναι καλύτερα να έχει έλλειψη παρά αηδία ιερέων και επισκόπων.

Αυτά ακριβώς αναλογίστηκα όταν έλαβα ηλεκτρονικά τέσσερα κείμενα των νέων της Μπραζαβίλ του Κογκό, όπου ο γλοιώδης Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄-ο Ιεροκορανίτης- που κυκλοφορεί με όλων των χρωμάτων τα παρδαλά αντερί-, εξεδίωξε από το κλίμα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τον φλογερό ιεραπόστολο π. Θεολόγο Χρυσανθόπουλο, ενώ εγκατέστησε ως τοπικό επίσκοπο στην νεοπαγείσα Μητρόπολη "βαρύ λύκο μη φειδόμενο του ποιμνίου"  τον κ. Παντελεήμονα Αράθυμο.

Στις επιστολές τους οι νέοι της Μπραζαβίλ, αφού εκθέτουν τα μύρια πάθη που υφίστανται εξαιτίας του αλλοτριοεπίσκοπου Παντελεήμονα και διεκτραγωδούν τα σκάνδαλα και την κακοήθεια που δείχνει ο επίσκοπός τους, ζητούν -με χριστιανική ευγένεια- να παραιτηθεί "επί τιμή" (η τιμή τον μάρανε!) ο κ. Αράθυμος και ζητούν επίσης να ανακληθεί η αποπομπή του π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Οι νέοι του Κογκό ας είναι απολύτως βέβαιοι ότι θλιβόμαστε βαθύτατα για το κατάντημα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ότι υποστηρίζουμε όση η εν ημίν δύναμις την επάνοδο του φλογερού ιεραποστόλου π. Θεολόγου Χρυσανθόπουλου στην Αφρική.

Σε ένα μόνον σημείο διαφωνούμε με τους αδελφούς μας ορθόδοξους νέους της Μπραζαβίλ: Συγκεκριμένα με την πρότασή τους να αποσυρθεί "επί τιμή" ο κ. Αράθυμος από τη Μητρόπολη Μπραζαβίλ.

Αφού -όπως αναφέρουν στις ηλεκτρονικές επιστολές τους- υπάρχουν πιστοποιημένες μαρτυρίες από την αστυνομία για τα κατορθώματα του ανεκδιήγητου επισκόπου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας οφείλει να τον οδηγήσει σε συνοδικό δικαστήριο για να καθαιρεθεί.

Αλλά το θέμα δεν μπορεί να μείνει εδώ.

Ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας δεν μπορεί να την βγάλει “αβρόχοις ποσίν”, επειδή το ψάρι ΠΑΝΤΟΤΕ βρωμά από το κεφάλι.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας  είχε στο παρελθόν διορίσει τον κ. Αράθυμο στην επιτελική θέση του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Αρα γνώριζε άριστα τον ανεκδιήγητο κληρικό, αφού τον είχε για μακρό χρονικό διάστημα στενό συνεργάτη του στην Αλεξάνδρεια. 

Παρόλα αυτά δεν δίστασε, όχι μόνον να τον στείλει σε ιεραποστολική Μητρόπολη για "να θύσει και να απωλέσει" και να γκρεμίσει εκ βάθρων όσα έχτισε με τη χάρη του Θεού ο π. Θεολόγος, όπως δεν δίστασε να εκδιώξει από την Αφρική τον φλογερό ιεραπόστολο για να μην ενοχλεί με τον ζήλο του τον αλλοτριοεπίσκοπο κ. Αράθυμο. 

Είναι απολύτως επιβεβλημένο ο Μακαριότατος Αλεξανδρείας να παραιτηθεί, όχι "επί τιμή" (η τιμή τον μάρανε!!! τον γλοιώδη "Ιεροκορανίτη"!), αλλά από ευθιξία για δύο λόγους: 1.) επειδή είναι ο μόνος υπεύθυνος της παρουσίας του Σεβ. κ. Αράθυμου στην Μπραζαβίλ, αλλά και 2.) επειδή προξενεί μεγάλη ζημία στο έργο της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Αφρική.

Απορούμε πάντως τι κάνει το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδας, οι πρεσβευτικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου, οι ομογενείς στο Κογκό, αλλά και οι χρηματοδότες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Γιατί δεν συντονίζονται, με τους προσήλυτους ορθόδοξους αδελφούς μας του Κογκό, για να εκδιώξουν κλωτσηδόν τον ανεκδιήγητο κ. Αράθυμο και να οδηγήσουν σε παραίτηση τον επιεικώς παντελώς απαράδεκτο Πατριάρχη Αλεξανδρείας;

No comments:

Post a Comment