Monday, October 14, 2013

Ο ΣΕΒ. ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ




Ο ΣΕΒ. ΜΟΡΦΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο Philenews.com: 

“Το πρωί πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτου, μνημόσυνο πεσόντων και δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.

Ακολούθως, οι Μορφίτες συγκεντρώθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Αστρομερίτη, όπου πραγματοποιήθηκε αντικατοχική εκδήλωση με ομιλίες και χαιρετισμούς.    

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης αφίχθησαν δρομείς του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου» οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωί από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. 

Την αντικατοχική εκδήλωση ακολούθησε αντικατοχική πορεία προς το Μνημείο Πεσόντων της Μόρφου στο οδόφραγμα Αστρομερίτη και κατάθεση στεφάνων. 

Ακολούθως αντιπροσωπεία του κατεχόμενου Δήμου επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας των Μορφιτών σε εκπρόσωπο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για να το διαβιβάσει στο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. 

Στο χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος είπε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά από πέρσι, προσθέτοντας ότι «υπάρχει μια κόπωση σε πολλούς πρόσφυγες και μια διάθεση σε μερικούς από τους πρόσφυγες να πωλήσουν τις περιουσίες τους στην κατεχόμενη γη».

Ορθή βέβαια η παρατήρηση του Σεβ. Μητροπολίτη Μόρφου ότι ορισμένοι προτίθενται να πωλήσουν την κατεχόμενη γη μας στους Τούρκους.

Ολη η πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία έχει κατά καιρούς καταδικάσει την πώληση  Ελληνοκυπριακής γης στους Τούρκους και έχει χαρακτηρίσει ως κοινούς προδότες όσους μετέρχονται αυτή την πρακτική.

Το Κυπριακό στην ουσία του είναι το περιουσιακό. Αν οι πρόσφυγες πωλήσουν τη γη τους για τα "τριάκοντα αργύρια" στους καταχτητές μας, τότε δεν θα υπάρχει κανένα θέμα για συζήτηση με τους Τούρκους. Το Κυπριακό θα έχει λυθεί με τις προδοτικές πωλήσεις της Ελληνικής γης.

Παρόλα αυτά τουλάχιστον 4,000 Ελληνοκύπριοι πώλησαν ήδη τη γη τους στην Κύπρο.

Επομένως;

Αν απλά ο Μητροπολίτης Μόρφου μιλά για “κόπωση των προσφύγων”, αν ο κ. Στέλιος Παπαντωνίου μιλά για τη “διάψευση των ποιητών και την εκδίκηση του πνεύματος”, το απολύτως βέβαιο είναι ότι η πρακτική αυτή θα συνεχιστεί και τελικά -πολύ σύντομα- θα χαθούν τα πάντα.

Το κακό άρχισε με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Ο αείμνηστος Τάσος Παπαδόπουλος δεν αντέδρασε ουσιαστικά καθόλου - εκτός από κάποια ευχολόγια- στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων. Και ο κ. Χριστόφιας; Καλά δεν χρειάζεται σχόλιο τι έκανε ο Καταστρόφιας. Περιττόν να αναφέρω ότι ούτε ο κ. Αναστασιάδης έκανε το παραμικρό.

Αρα; Πώς θα αναχαιτιστεί το κακό;

Με τρεις τρόπους. 

1.) Ολα τα πολιτικά κόμματα, τα μέλη της Συνόδου και το εθνικό συμβούλιο να συνέλθουν σε κοινή σύσκεψη και να προτρέψουν επιτακτικά όλους τους πρόσφυγες να σταματήσουν την προδοτική αυτή πρακτική.

2.) Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων πούλησαν γη στους Τούρκους για να διασυρθούν και για να αποτραπεί έτσι η περαιτέρω διεύρυνση της προδοσίας.

3.) Να απογορευθεί διά νόμου η πώληση της Ελληνοκυπριακής γης και αν υπάρχουν νομικά κωλύματα υπάρχουν άλλοι τρόποι για να αντιμετωπιστούν οι παραβάτες.

Κοινοί προδότες δεν είναι όσοι πωλούν τη γη μας στους καταχτητές μας;

Ως κοινοί προδότες πρέπει να αντιμετωπιστούν.

No comments:

Post a Comment