Wednesday, December 19, 2012

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ




ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Διαβάζουμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Την πεποίθηση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον κυπριακό λαό, ο οποίος έχει μια δυναμική και ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις δύσκολες, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα σφίξουμε τα ζωνάρια, θα κάνουμε τα μανίκια πάνω και θα πέσουμε στη δουλειά. Επίσης ο λαός μας ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις και εκεί που έκανε σπατάλες του είναι πολύ εύκολο να συμμαζευτεί και να κάνει τα απαραιτήτως αναγκαία. Ξέρει να κάνει οικονομία ο λαός μας και πιστεύω πως όλοι μας θα κάνουμε οικονομίες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε πως ό,τι περισσέψει μπορεί να δοθεί σε εκείνον που πεινά.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «όταν κανείς σκέφτεται για τα επουσιώδη και πηγαίνει μέχρις εκείνου του σημείου», τότε σκέφτεται και για τα ουσιώδη που είναι πολλά.

«Έτσι πιστεύω ότι θα σκεφτεί όλος ο λαός μας. Θα κάνει παντού οικονομία», είπε.

Ερωτηθείς αν αυτό θα πράξουν και οι εκπρόσωποι του λαού, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλος ο λαός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πιο μικρό Κύπριο πολίτη θα πράξει κάτι τέτοιο και αυτό είπε είναι προς τιμήν όλων και «έτσι βγαίνουμε από τα αδιέξοδα».

Πρόσθεσε ότι αυτό το πίστευε, το πιστεύει και είναι σίγουρος ότι θα το δει στην πράξη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις οποιεσδήποτε απεργίες γίνονται στην Κύπρο για θέματα αυξήσεων.

Ανέφερε ότι μετά την εισβολή του 1974 δέχτηκαν οι εργαζόμενοι να πάνε στο 50% του μισθού τους και κανένας δεν πείνασε.

«Δυσκολευτήκαμε, θα δυσκολευτεί ο λαός αλλά δεν θα πεινάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Έκανε έκκληση οι συντεχνίες «να προσγειωθούν και να μην κατεβαίνουν στους δρόμους και να ζητούν αυξήσεις».

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι θα κόψουμε από το μισθό μας για να περάσουμε τις δύσκολες ημέρες που ενέσκηψαν στον τόπο μας και φταίμε όλοι. Δεν φταίνε μόνο η Κυβέρνηση και οι τράπεζες. Όλοι κάναμε σπατάλες. Οφείλουμε να συμμαζευτούμε και να πέσουμε στη δουλειά για να βγούμε από πάνω και μπορούμε να βγούμε από πάνω. Τέτοιες προσπάθειες ο Θεός τις ευλογεί», πρόσθεσε κλείνοντας.”

Πολύ γενναία η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. 

Καμία διάθεση λαικισμού. 

Αποφεύγει κάθε αντιπολιτευτική κορώνα εναντίον της κυβέρνησης Χριστόφια με την οποία ουδέποτε έκρυψε τη διαφωνία του. 

Θυμίζει ότι μετά την εισβολή οι υπάλληλοι ζούσαν με το 50% του μισθού τους και όμως επιζήσαμε και πρόσθεσε ότι όλοι φταίξαμε για να φτάσουμε στη σημερινή κατάντια.

Πολύ υπεύθυνη η στάση του Μακαριότατου. 

Αξια ηγέτη και μάλιστα εκκλησιαστικού ηγέτη.

Ούτε για “σκοτεινές δυνάμεις” μιλά, ούτε για “πράσινα άλογα.” 

Για να φτάσει μια χώρα στα πρόθυρα της χρεωοκοπίας δεν είναι δυνατόν να μη φταίμε όλοι. 

Και οι άρχοντες αλλά και εμείς, όχι μόνον επειδή τους ψηφίζαμε, αλλά και επειδή εφάρμοζαν - κατά το πλείστον - πολιτικές που ανταποκρίνονταν στις παράλογες απαιτήσεις μας και στις πιο αμαρτωλές επιθυμίες μας, που λειτουργούσαν φυσικά σε βάρος του συνόλου.

Ετσι μιλούν οι υπεύθυνοι ηγέτες! Iδιαίτερα την ώρα της κρίσεως. 

Οι ανεύθυνοι λαικίζουν, πετούν κορώνες ανευθυνότητας, αποσκοπούν σε μικροκομματικά οφέλη ή παραπέμπουν στις προσφιλείς τους “σκοτεινές δυνάμεις”, στη “Νέα Εποχή”, στη “Λέσχη Μπίντελμπεργκ”, στο “διεθνή Σιωνισμό”, στους “διεθνείς τοκογλύφους”, στον “Τευτονικό ιμπεριαλισμό”, στο “Νεοφιλευθερισμό”, στο “Διεθνή ιμπεριαλισμό” κτλ., κτλ., κτλ.. 

Ετσι, αντί ο κόσμος να προσπαθεί να εντοπίσει τα σφάλματά του που τον οδήγησαν στη σημερινή κατάντια, αναζητά ενόχους σε ξένους και προπαντός σε κάποιες αόρατες δυνάμεις που συνωμοτούν εναντίον του. 

Και το κερασάκι στην τούρτα; 

Η τρομολαγνεία για την επικείμενη καταστροφή του κόσμου με τις “προφητείες” των Γερόντων και άλλες παρόμοιες εμετικής αηδίας ασυναρτησίες. 

Ναι! Φταίνε οι ξένοι και οι “σκοτεινές δυνάμεις” και η "Νέα Εποχή" επειδή δημιουργήσαμε ένα υδροκέφαλο κράτος που εργοδοτεί πενταπλάσιους  υπαλλήλους από αυτούς που χρειάζεται.

Ναι! Φταίνε οι ξένοι και οι “σκοτεινές δυνάμεις” και ο "Τευτονικός ιμπεριαλισμός" επειδή μαζεύτηκαν 80 δεσποτάδες και την πρώτη φορά εξέλεξαν τον Χριστόδουλο και τη δεύτερη τον Ιερώνυμο την ώρα που υπάρχουν δεκάδες - μάλιστα δεκάδες - άξιοι ιεράρχες που θα μπορούσαν να εκλεγούν Αρχιεπίσκοποι.

Ναι! Φταίνε οι “σκοτεινές δυνάμεις” και “ο διεθνής Σιωνισμός" επειδή ψηφίσαμε τρεις φορές τον Παπανδρέου Πρωθυπουργό και τον Χριστόφια Πρόεδρο.

Ναι! Φταίνε οι “σκοτεινές δυνάμεις” και η “λέσχη Μπίντελμπεργκ” επειδή ένας στους δύο Ελληνες αποχαυνώνεται μπροστά στα τουρκικά σίριαλ.

Αλίμονον σε ένα λαό που βαδίζει με αυτή τη νοοτροπία και τρισαλίμονό του όταν έχει ανεύθυνους ηγέτες στην Πολιτεία - πολλώ μάλλον στην Εκκλησία - που τον οδηγούν στο αδιέξοδο.

Γι’ αυτό εκφράζουμε την πιο ειλικρινή μας χαρά και συγχαίρουμε υικά εκ βάθους καρδίας τον Μακαριότατο για την υπεύθυνη στάση του που εμπνέει και φρονηματίζει.

No comments:

Post a Comment