Sunday, December 2, 2012

ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΩΝ



ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=========

Στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου,  διαβάζουμε το ακόλουθο κείμενο που συνιστά εκδήλωση του γνήσιου ενδιαφέροντος των ιεραρχών μας για τα εθνικά μας θέματα.

 Γράφει συγκεριμένα:

"Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στο κήρυγμά του από τον Ι. Ναό του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέου έπλεξε το εγκώμιο τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και στελεχών της κυβέρνησης, για τους οποίους  ανέφερε πως κάνουν μεγάλο αγώνα για να σώσουν την Ελλάδα. Δήλωσε πως έχουν γίνει «ερείπια» από την προσπάθεια που καταβάλλουν και την αγωνία που έχουν για το μέλλον της χώρας.
  
Ο Μητροπολίτης τα έβαλε και με όσα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμφισβήτησαν το αποτέλεσμα του Eurogroup.

Ο Άνθιμος είπε επίσης ότι κινδυνεύουμε από τη Θράκη, από το Καστελόριζο, από τους Τούρκους και από τους Σκοπιανούς, αλλά και από τους Τσάμηδες που θέλουνε την Άρτα και την Πρέβεζα και λένε ότι είναι Αλβανικά εδάφη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά διά της οποίας τον συγχαίρει για την πρόσφατη αναπτυξιακή συμφωνία μεταξύ της ΤΡΕΝΟΣΕ, της COSCO και της HEWLETT-PACKARD για τη διακίνηση των εμπορευμάτων από το λιμάνι του Πειραιά κι ακόμα ζητά από τον Πρωθυπουργό τις ενέργειες της Κυβερνήσεώς του για μια σειρά από ζητήματα όπως η ανακήρυξη της ΑΟΖ, η εντατικοποίηση των μέτρων για την λαθρομετανάστευση καθώς και το θέμα των Σκοπίων. 

Ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας εξέφρασε με ανακοίνωσή του την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου να ματαιώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αλβανία, ύστερα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Σαλί Μπερίσα περί Μεγάλης Αλβανίας. Είπε ο Σεβασμιώτατος: "Δοκίμασα μεγάλη ικανοποίηση όταν πληροφορήθηκα ότι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλος ματαίωσε το ταξίδι του στην Αλβανία. Ήταν καιρός!  Γιατί μέχρι τώρα η πολιτική των ηπίων τόνων δεν απέδωσε καρπούς και μάλιστα, ως προς το φλέγον πάντοτε θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου". 

Πάντοτε η Εκκλησία μας ενδιαφερόταν για την πατρίδα μας και για τα εθνικά μας θέματα και οι πιο πάνω παρεμβάσεις των ιεραρχών μας σ’ αυτό ακριβώς αποσκοπούν. Να δείξουν ότι η ποιμαίνουσα Εκκλησία συμπάσχει και συνωδύνει με το ποίμνιό Της. Οι ιεράρχες μας εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του ποιμνίου τους που διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

Η Εκκλησία συμπορεύεται με το ποίμνιό Της πάντοτε. 

Δεν δημιουργεί κόμματα, δεν σύρει την αυτοκρατορική αλουργίδα που είναι περιβεβλημένοι οι ιεράρχες Της στον κομματικό στίβο και συνεχίζει το έργο του Κυρίου όχι του Καποδιστρίου.

Για τα εθνικά μας θέματα όμως όχι μόνον διατυπώνει τις θέσεις Της, αλλά βρίσκεται και θα βρίσκεται και στο μέλλον στην πρωτοπορία των αγώνων του ποιμνίου του.

Ο Σεβ. Κονίτσης κ. Ανδρέας συνεχίζει επάξια το έργο του προκατόχου του αείμνηστου Κονίτσης Σεβαστιανού για το Βορειοηπειρωτικό και γενικά για όλα τα εθνικά μας θέματα. Η αγωνία του Σεβ. Θεσσαλονίκης για τον κίνδυνο από τους Σκοπιανούς είναι γνωστή, ο Σεβ. Πατρών έκανε κατ’ επανάληψη εύστοχες παρεμβάσεις για πολλά κρίσιμα θέματα, ο Σεβ.  Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως μίλησε κατ’ επανάληψη για διάφορα εθνικά θέματα, όπως και ο Αγιος Σιατίστης, ο Αγιος Φθιώτιδος κτλ..

Αλίμονον αν η Ιεραρχία μας ξεγράψει αλύτρωτες πατρίδες. Αλίμονον αν δεν γαλουχεί το ποίμνιό της με το γάλα της Ρωμηοσύνης και το κρασί της Ορθοδοξίας.

Την ίδια θαρραλέα στάση τηρεί και η Εκκλησία της Κύπρου και δη ο Μακαριότατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κρατά άσβηστη την ελπίδα της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων εδαφών μας, τρέχει προς κάθε κατεύθυνση για να περισώσει την πολιτιστική μας κληρονομιά που λυμαίνονται οι Τούρκοι εισβολείς της πατρίδα μας και βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή για να μην υπογραφτεί ξεπούλημα των δικαίων του ποιμνίου του με νέο σχέδιο τύπου Ανάν που εκκολάπτουν μονίμως στα παρασκήνια οι άσπονδοι φίλοι μας.

No comments:

Post a Comment