Tuesday, December 4, 2012

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ!




Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

«Δώστε αξία και νόημα στις σπουδές, ώστε ο λόγος σας να δώσει νόημα στη ζωή των ανθρώπων» παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα το μεσημέρι. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής, το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο χαιρέτισαν τους πρωτοετείς σπουδαστές σε μια γιορτή – καλωσόρισμα των νέων παιδιών. 

«Πιστεύω ότι η επίγνωση των ιθυνόντων σχετικά με τη σημασία των θεολογικών σπουδών για το Έθνος και την πατρίδα δε θα επιτρέψει ασύνετες κι αδόκιμες επιλογές» δήλωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στους φοιτητές. 

Δε διαφεύγουν τα επαγγελματικά προβλήματα του κλάδου και οι προσπάθειες κάποιων να υποβαθμιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών και να εξοστρακιστεί η Εκκλησία από τη ζωή των ανθρώπων» για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Μακαριώτατος, «η παρουσία μου δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά δηλώνει την έγνοια και την υπόσχεση ότι η Εκκλησία θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό σας…η Εκκλησία και ιδιαίτερα η Αρχιεπισκοπή είναι σπίτι σας και έτσι θέλω να τη νιώθετε κάθε στιγμή και ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες».

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε ακόμη τους φοιτητές ν’ αφήσουν τις προκαταλήψεις και τις διχαστικές αντιλήψεις περί τάχα συγκρούσεως μεταξύ Θεολογίας κι Επιστήμης και να τολμήσουν ν’ αναρωτηθούν: “εδώ που βρέθηκα είναι τυχαίο γεγονός ή προσωπική πρόσκληση απ’ τον ίδιο τον Χριστό;” 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον σπουδαστικό κόσμο να ενώσει τα χέρια και τις καρδιές του για ν’ αντιπαρατάξει στην έκπτωση και την οδύνη της εποχής μιαν άλλη δύναμη, ζωογόνα κι ελπιδοφόρα.”

Καταρχήν προσέξτε τη ρηχότητα του θεολογικού λόγου του Αρχιεπισκόπου.

Οι ακροατές πρέπει να ξεράθηκαν στα γέλια όταν άκουσαν τον Μακαριότατο να λέγει ότι υπάρχουν κάποιοι που επιζητούν την υποβάθμιση του μαθήματος των θρησκευτικών, επειδή όλοι γνωρίζουν ότι της προσπάθειας στο μεν προσκήνιο ηγείται ο στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου και στο παρασκήνιο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.!!!

Προσέξτε όμως επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος - όπως πάντοτε - είναι προσεκτικός όταν μιλά.

Δεν είπε ότι κάποιοι θέλουν να αλλοτριώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά κάποιοι ζητούν να εξοστρακίσουν το μάθημα των θρησκευτικών. 

Αρα υιοθετεί τη γραμμή των ΚΑΙΡΟΣκόπων, αλλά δεν έχει πρόβλημα να δώσει κατ’ επίφαση στήριξη στο μάθημα των θρησκευτικών.!

Είναι σ' αυτά ο πονηροαρβανίτης!!!. Μανούλα!

Γι’ αυτό σας λέγω: Αν δεν μας τρελλάνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα χάσουμε τα λογικά μας με τίποτα.

2 comments:

  1. Αδελφέ μου και πάλι απρόσεκτος είσαι. Είπε να υποβαθμιστεί το μάθημα των θρησκευτικών και να εξοστρακιστεί η Εκκλησία. Ξεκαθαρίζει ο γέροντας τη θέση του. Υποβάθμιση σημαίνει αλλάγή του περιεχομένου ως προς το χείριστο, όπως θέλουν πολλοί.

    ReplyDelete
  2. Ο καθένας ότι θέλει βλέπει, είπε ο μακαριστός Πατριάρχης των Σέρβων Παύλος.

    Φαίνεται, κ. Σωτηρόπουλε, ότι ο καθένας ότι θέλει ακούει.

    ReplyDelete