Wednesday, September 26, 2012

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================

Με την ομολογιακή παρρησία που τον διακρίνει, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, απευθύνεται προς τους μουσουλμάνους τη Ελλάδος - και όχι μόνον - και τους καλεί να απορρίψουν τις πλάνες τους και να ασπαστούν την Ορθοδοξία.

Η πρόσκληση απευθύνεται με την ευγένεια και χριστιανικό ήθος που χαρακτηρίζουν πάντοτε τον Σεβασμιότατο, αλλά ταυτόχρονα με ομολογιακή καθαρότητα. 

Δεν παραμυθιάζει τους μουσουλμάνους ότι έχουν την αλήθεια, αλλά τους εξηγεί ότι ο μόνος αληθινός Θεός είναι ο Χριστός και ότι η πίστη στον Κύριο είναι η μόνη ακαταίσχυντη ελπίδα μας και στην τωρινή και στη μέλλουσα ζωή.

Να συγχαρούμε θερμά - για μια ακόμη φορά - με όλη μας την καρδιά τον Σεβασμιότατο για την ομολογία του και να τον παρακαλέσουμε να συνεχίσει απτόητος επί των επάλξεων του χρέους τοσούτον μάλλον εφόσον ζούμε σε πονηρούς χρόνους άκρατου συγκρητισμού και οι πλείστοι χαιδεύουν τα αυτιά των μουσουλμάνων και τους αποκρύπτουν την αλήθεια του Χριστού.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος:

“Ἀγνοεῖ (;) ὁ ἀγαπητός κ. Ἐλγαντούρ ὅτι ἡ χώρα αὐτή πού φιλοξενεῖται πέρασε 5 αἰῶνες βάναυσης καί ἀφάνταστης τρομακτικῆς σκλαβιᾶς ἀπό ὁμοπίστους του, οἱ ὁποίοι προχωροῦσαν σέ βίαιους ἐξισλαμισμούς καί σέ ἄπειρους ἀπαγχονισμούς καί ἀποκεφαλισμούς ἐκείνων πού δέν πρόδιδαν τήν πίστη τους στόν Σωτῆρα καί Λυτρωτή Ἰησοῦ Χριστό. 

Ἔτσι ἀναδείχθηκε ὁ ὑπέροχος καί ἔνδοξος ὅμιλος τῶν ἁγίων Νεομαρτύρων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, τῶν ὁποίων τά μαρτυρικά λείψανα εὐωδιάζουν καί θαυματουργοῦν. 

Ἄς κάνει τόν μικρό κόπο ὁ κ. Ἐλγαντούρ νά ἐπισκεφθῆ στόν Ἱ. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ὕδρας τά μαρτυρικά λείψανα τοῦ ἅγ. Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου τοῦ Ὑδραίου, τά ὁποῖα χρυσίζουν καί εὐωδιάζουν. 

Ἴσως ἔτσι ἀντιληφθῆ τήν πλάνη τήν ὁποία εὑρίσκεται, ὅσο εἶναι βέβαια καιρός γιατί στήν αἰωνιότητα δέν ὑπάρχει μετάνοια.”

Σαφέστατες θέσεις. 

Ο Σεβασμιότατος στοιχείται στο παράδειγμα των Αγίων Πατέρων Ιωάννη Δαμασκηνού, Γρηγόριου Παλαμά, των Νεομαρτύρων κτλ. και απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους εκτός της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας να ενταχθούν στη ΜΟΝΗ βεβαία Κιβωτό της σωτηρίας.

No comments:

Post a Comment