Friday, September 28, 2012

Ο ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ



Ο ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Ούτε λέξη δεν θέλω να προσθέσω σε όσα εύστοχα σχολιάζει ο κ. Καλμούκος στον “Εθνικό Κήρυκα” - που παραθέτουμε στη συνέχεια - για την παρρησία με την οποία μίλησε ο Παναγιότατος για τη σφαγή των Ελλήνων της Μικρασίας από τους προαιώνιους εχθρούς της πίστης και του Γένους μας. 

Μας εξέπληξε επίσης λίαν ευχάριστα ο Παναγιότατος επειδή παρέλαβε τις “κυράτσες” της εθνομειοδοσίας και του “συνωστισμού” και μίλησε για την ιεροσυλία που διέπραξαν σε βάρος τόσων ομοεθνών μας που κατέσφαξαν οι Τούρκοι σαν τα αρνιά στην προκυμαία της Σμύρνης.

Βαθύτατα μας συγκίνησε ο Παναγιότατος όταν προπαντός αναφέρθηκε στον τρόπο που ο ίδιος ενθυμείται τους αδικοσφαγμένους αδελφούς μας σε όλες τις εκκλησίες και μονές που περιέρχεται στην Τουρκία και τελεί μνημόσυνα για την ψυχή τους. 

Ετσι ακριβώς θέλει η ορθόδοξη συνείδηση να βλέπει τον Οικουμενικό Πατριάρχη! 

Ως τον καντηναλάφτη της πίστης και του Γένους μας, να λειτουργεί στις ερειπωμένες εκκλησίες της Βασιλεύουσας και της Μικρασίας, να σκύβει για να ανάψει κερί μπροστά στην κλειστή πύλη του Αγίου προκατόχου του Πατριάρχη Γρηγόριου Ε΄, να λειτουργεί στην Παναγία του Σουμελά και να υπερασπίζεται τα δίκαια των Ρωμηών και του Οικουμενικού Θρόνου έναντι των αδίστακτων εχθρών μας, που μαγάρισαν τα ιερά και τα όσιά μας και παρέδωσαν στον αφανισμό εκατομμύρια Ελλήνων. 

Ο Παναγιότατος εν δουλεία τολμά και αρθρώνει λόγο υπεράσπισης της μνήμης των αδικοχαμένων αδελφών μας. 

Και ο συρφετός της εθνομειοδοσίας εν ελευθερία μιλά για “συνωστισμούς” και τον συνήθη “Κυριακάτικο περίπατο στην προκυμαία της Σμύρνης”. 

Παραθέτουμε στη συνέχεια το εύστοχο σχόλιο του κ. Καλμούκου που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****

ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΡΗΣΙΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


Του Θεόδωρου Καλμούκου
=================

Το ομολογώ πως εξέπληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τα όσα είπε στην ομιλία του την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωκά της Κωνσταντινούπολης, για την καταστροφή της Σμύρνης, πως, «είναι προσβολή στην ιστορική πραγματικότητα τα περί ʽσυνωστισμούʼ στη Σμύρνη».

Ηταν πράγματι ένα ισχυρισμό ράπισμα σε κάποιους κολαούζους της ΔΗΜΑΡ και άλλων Δημοκρατικών Δυνάμεων της σημερινής αγνώριστης πραγματικά Ελλάδας. που αδιάντροπα έχουν ονομάσει τον διωγμό και τον κατατρεγμό της Ρωμιοσύνης της Σμύρνης ως «συνωστισμό».

Κι ονόμασα παρρησιακό το λόγο του Πατριάρχη διότι εμείς μπορούμε να ομιλούμε και να γράφουμε εκ του ασφαλούς, αλλά εκείνος ζει κάθε μέρα μέσα στο στόμα του λύκου, αυτού που κατασπάραξε τον Ελληνισμό της Σμύρνης, της Μικράς Ασίας, της Πόλης και του Πόντου.

Εμείς από την ασφάλεια και την άνεση της Αμερικής, κι εκείνος εκεί εμπερίστατος αλλά ολόρθος φύλακας άγρυπνος και φρουρός της ψυχής και της γης της Ρωμιοσύνης. Δεν είναι μικρό πράγμα να κρατάς ακοίμητο το καντήλι του Γένους και να ματώνεσαι καθημερινώς βλέποντας και αναλογιζόμενος αυτά που είχαμε, αυτά που χάσαμε, αυτά που μας ανήκουν.

Δεν είναι εύκολο να δείχνεις τους σφαγείς της Ρωμιοσύνης και να λες στην κουλτουριάρα της ΔΗΜΑΡ και σε άλλους υβριστές παλιούς και όψιμους πως «είναι προσβολή στην ιστορική πραγματικότητα τα περί ʽσυνωστισμούʼ στη Σμύρνη».


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΜΗΝ,

Εθνικός Κήρυξ

No comments:

Post a Comment