Saturday, September 8, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΙΩΣΗΦ, ΗΔΥΣΜΕΝΩ ΛΟΓΩ



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
___________

Επισκόπου Ιωσήφ Α. Χαρκιολάκη, Μητροπολίτου Προικοννήσου (του από Αριανζού και Νέας Ζηλανδίας), Ηδυσμένω λόγω, Τρεις λόγοι πανηγυρικοί, Εκδοσις ΚΕ.Π.Α., Παραλίμνι 2012, σσ. 40.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Εξαιρετικής εκτυπωτικής καλαισθησίας το ολιγοσέλιδο βιβλίο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.

Αφιερούται στον πολύκλαυστο συμφοιτητή και φίλο μας π. Ευέλθοντα Χαραλάμπους και περιέχει τρεις πανηγυρικούς λόγους του προικισμένου ιεροκήρυκα Σεβ. Προικοννήσου, που εξεφώνησε στην Πάρο, στον Πειραιά και στην Κρήτη για τις εορτές της Κοιμήσεως, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Μηνά αντίστοιχα.

Εχει φυσικό χάρισμα να ομιλεί και να γράφει ο Σεβασμιότατος.

Από τα φοιτητικά μας χρόνια, άμα τη εμφανίσει του στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας, έγιναν παγκοίνως γνωστά τα εξαίρετα ρητορικά του χαρίσματα τα οποία καλλιέργησε επί δεκαετίες στον άμβωνα.

Οι ομιλίες του Σεβασμιότατου είναι διανθισμένες με ρητά της Αγίας Γραφής, της Υμνολογίας, των βίων των Αγίων της Εκκλησίας μας και της Αγιοπατερικής σοφίας.

Σ’ αυτές είναι έκδηλη η αγάπη του Σεβ. συγγραφέα τους προς τους Αγίους και την Υπεραγία Θεοτόκο, τον μαρτυρικό Οικουμενικό Θρόνο, την Κύπρο και την Κρήτη. 

Το βιβλίο είναι έκδοση του ΚΕ.Π.Α. (Κέντρου Προσφοράς και αγάπης) Παραλιμνίου “Αγιος Χριστοφόρος”, που ίδρυσε ο μακαριστός π. Ευέλθων και η πρεσβυτέρα Ανδρούλα Χαραλάμπους - η πονεμένη χριστιανή μητέρα και χριστιανή σύζυγος.

No comments:

Post a Comment