Monday, September 10, 2012

ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ



ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==========

Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες στο ιστολόγιο “Ακτίνες”:

“Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος θα επισκεφθεί τη Μητρόπολη Δαβρο-Βοσνίας για να λάβει μέρος στις εργασίες της διεθνούς διαθρησκειακής διάσκεψης για την ειρήνη, με τίτλο «Το μέλλον μας είναι να ζούμε μαζί – Οι θρησκείες και οι πολιτισμοί σε διάλογο», την οποία διοργανώνει η Ρωμαιοκαθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου από την Ιταλία.

Στο συνέδριο (9 - 11 /09/2012) θα παραβρεθούν και αντιπροσωπείες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, του Πατριαρχείου Μόσχας καθώς και πολλοί Επίσκοποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των άλλων τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών.”

Χθες πληροφορηθήκαμε από το ίδιο ιστολόγιο ότι:

“Στον Παπικό Καθεδρικό ναό της Ιεράς Καρδίας του Ιησού στο Σαράγιεβο  πραγματοποιήθηκε συμπροσευχή  πριν αρχίσουν οι εργασίες (9 - 11 /09/2012)  του διεθνούς διαθρησκειακού συνεδρίου για την ειρήνη παρουσία και του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου.  Το Πατριάρχη Ειρηναίο συνόδευαν οι Επίσκοποι Μπάτσκας Ειρηναίος και Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Γρηγόριος”.

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι δεν είναι πια είδηση οι οικουμενιστικές ασχημίες στο Πατριαρχείο Σερβίας, αλλά ο ρυθμός της ζωής του.

Πρωτοστάτες στις ασχημίες ο ίδιος ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος και οι Μητροπολίτες Μπάτσκας Ειρηναίος (Μπούλοβιτς) και ο Ερζεγοβίνης Γρηγόριος.

Ούτε που χρειάζεται να αναλύσουμε τους λόγους που αντενδείκνυνται οι συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

Προάγουν τον συγκρητισμό, αμβλύνουν το ορθόδοξο αίσθημα του λαού μας και εκκοσμικέυουν την Εκκλησία. Θλιβόμαστε βαθύτατα για το κατάντι.




No comments:

Post a Comment