Saturday, September 8, 2012

ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ





ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΘΥΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ*

Tου κ. Μιχαήλ Μιχαήλ
==============

Ο συνάδελφος Βάσος Βασιλείου δημοσίευσε στον Φιλελεύθερο (7/9/2012) την είδηση ότι «εντοπίστηκαν τα οστά του νεαρότερου αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής. Πρόκειται για βρέφος μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974) που οι Τούρκοι το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Δολοφόνησαν επίσης τη μητέρα του, την 11χρονη αδελφή της μητέρας του, τη γιαγιά του και άλλους άμαχους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τον Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου από το Τραχώνι Κυθρέας».

Στον κατάλογο των αγνοουμένων περιλαμβάνονται και ανήλικα παιδιά. Μεταξύ τους είναι η Σούλλα Ανδρέου 11 χρόνων την ημέρα της εισβολής, ο Χριστάκης Ανδρέου 9 χρόνων, ο Γιωργάκης Ανδρέου 11 χρόνων και ο Χριστάκης Γεωργίου 5 χρόνων.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στον κατάλογο των αγνοουμένων βρίσκονται 31 παιδιά μέχρι 16 χρόνων.

Η ιστορία του Χριστάκη Γεωργίου είχε απασχολήσει έντονα τον τύπο πριν από μερικά χρόνια, όταν κάποιες πληροφορίες έλεγαν ότι ήταν ζωντανός και βρισκόταν στην Τουρκία.

Ο Χριστάκης τραυματίστηκε όταν μπήκαν οι εισβολείς στο χωριό του. Ανάλαβαν την περίθαλψη του οι εισβολείς και από τότε αγνοείται.

Το θέμα μάλιστα απασχόλησε (τότε) και τις συναντήσεις Κληρίδη – Ντενκτάς αλλά χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Θύματα τα παιδιά

 Οι συνέπειες ενός πολέμου, μιας ένοπλης σύρραξης ή συγκρούσεων δεν επηρεάζει μόνο τους μεγάλους σε ηλικία. Κυρίως επηρεάζει τα παιδιά, που λόγω της ηλικίας τους δεν είναι σε θέση να αντιδράσουν, ούτε πολυκαταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Ο γράφων έχει προσωπική εμπειρία όταν το 1974 έζησε τα τραγικά γεγονότα του 1974 (πραξικόπημα και εισβολή) σε ηλικία 9 χρόνων.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από τις διακοινοτικές συγκρούσεις του 1963-64, θα λέγαμε ότι το μεγαλύτερο τίμημα το πλήρωσαν παιδιά.

Το 1974 τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής δεν δίστασαν να σκοτώσουν ακόμα και παιδιά. Και όπως ήδη αναφέραμε συνέλαβαν και παιδιά τα οποία σήμερα θεωρούνται αγνοούμενα.

Εγκλήματα κατά Ε/κυπρίων

Η Ε/κυπριακή πλευρά έχει να παρουσιάσει εγκλήματα κατά Ε/κυπρίων κατά την περίοδο τους τουρκικής εισβολής.

Ήδη έχουμε αναφέρει τις περιπτώσεις παιδιών αγνοουμένων.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν και παιδιά, ενώ πολλά έγιναν μάρτυρες των ωμοτήτων από τις δυνάμεις εισβολείς.

Είδαν τους γονείς τους να σκοτώνονται, άλλα είδαν συγγενικά πρόσωπα να συλλαμβάνονται, να εξαφανίζονται. Και άλλα βεβαίως έφυγαν μαζί με τους γονείς τους άρον –άρον από τα σπίτια τους και εγκαταστάθηκαν σε προσφυγικούς συνοικισμούς.

Τα παιδιά του 1974 βίωσαν όλο το δράμα της περιόδου.

Ιδιαίτερα όσα έχασαν γονείς.

Τραγικό και εξίσου τραυματικό ήταν η συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στα οδοφράγματα αναμένοντας τους αιχμάλωτους πατέρες να επιστρέψουν.

Και πιο τραυματικό ήταν για εκείνα τα παιδιά που έφευγαν από εκεί χωρίς να έχουν επιστρέψει οι πατεράδες τους.

Αυτά τα τραύματα μεταφέρονται μέχρι σήμερα

*Αποσπάσματα άρθρου του κ. Μιχαήλ Μιχαήλ, που επιλέξαμε αυθαίρετα να δημοσιεύσουμε, για να δείξουμε την Τουρκική θηριωδία χωρίς να μας απασχολεί η πρόθεση του συγγραφέα του άρθρου. 

Γι' αυτό ακριβώς αλλάξαμε και τον τίτλο του άρθρου, επειδή στόχος της αναδημοσίευσης των αποσπασμάτων είναι να πλήξει την ΑΚΕΛΙΚΗ και Τουρκική προπαγάνδα που ταυτίζονται απόλυτα.

6 comments:

  1. Κύριε Παναγιώτη Τελεβάντο.



    Αισθάνομαι πολύ έντονα για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειριστήκατε το άρθρο μου.

    ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ομολογείτε ο ίδιος ότι επιλέξατε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ να δημοσιεύσετε κάποια ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ προκειμένου να εξυπηρετήσετε τις δικές ΣΑΣ απόψεις και σκοπιμότητες.



    Το άρθρο μου δεν γράφτηκε για να δείξει τη θηριωδία ούτε των Ελλήνων ούτε των Τούρκων σαν σύνολο. Γράφτηκε για να δείξει τη βαρβαρότητα του πολέμου και ότι το αποτέλεσμα των συγκρούσεων πλήττουν πρώτα και κύρια τα παιδιά. Ανεξάρτητα ποιοι τα προκαλούν.



    Και σημείωνα ότι έγιναν εγκλήματα ΚΑΙ από ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ από ΤΟΥΡΚΟΥΣ.



    Θεωρώ λοιπόν όχι μόνο αντιδεοντολογικό αυτό που κάνατε αλλά και παραποίηση του άρθρου μου.



    Φτάσατε στο σημείο ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ να αλλάξετε ακόμα και τον τίτλο του άρθρου μου.



    Απαιτώ από εσάς να αναρτήσετε ολόκληρο το άρθρο, διότι με αυτό τον τρόπο προσβάλλετε καίρια τόσο εμένα και τις απόψεις μου καθώς και όλα εκείνα τα παιδιά που πλήρωσαν τα εγκλήματα του κόκκινου και του μπλε εθνικισμού.



    Και αν υπάρχει κάποιος ο οποίος προωθεί και ταυτίζεται απόλυτα με τον τουρκικό στόχο του διαχωρισμού μεταξύ των Ε/κυπρίων και των Τ/κυπρίων, αυτός είστε εσείς με τις πράξεις και τις ενέργειες σας.



    Δεν ζητώ να αποσύρετε το συγκεκριμένο άρθρο μου, αλλά να το ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ολόκληρο προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας.



    Διαφορετικά μένετε εκτεθειμένος και με αναγκάζετε να στραφώ προς άλλες κατευθύνσεις.

    Σας ενημερώνω δε ότι έχω κρατήσει όλα τα απαραίτητα δεδομένα από την ανάρτηση σας που και αν ακόμα την αποσύρετε θα μπορώ να αποδείξω την απάτη στην οποία προβήκατε.


    Απαιτώ επίσης να δημοσιευθεί στο χώρο των σχολίων αυτό το κείμενο.

    Μιχάλης Μιχαήλ

    ReplyDelete
  2. Αγαπητέ κ. Μιχαήλ,

    Είμαι βέβαιος ότι γράψατε το σχόλιο εν βρασμώ ψυχής και γι' αυτό δεν αντιληφθήκατε το περιεχόμενο της υποσημείωσης που το συνόδευσα.

    Καθόλου δεν σας αδίκησα και καθόλου δεν προσπάθησα να σας παρουσιάσω ότι συμφωνείτε με τις απόψεις μου.

    Ακριβώς γι' αυτό το λόγο έκανα ξεκάθαρο

    1.) Οτι άλλος ήταν ο σκοπός τους άρθρου σας και για να πλήξω αυτό το στόχο έκανα επιλεκτική αναφορά των γραφομένων σας.

    2.) Ξεκαθάρισα επίσης ότι επέλεξα αυθαίρετα ορισμένα αποσπάσματα ώστε να δώσω τη δική μου άποψη και όχι τη δική σας, και

    3.) Οτι προς τούτο άλλαξα και τον τίτλο του άρθρου.

    Αρα πού βλέπετε το δόλο;

    Ξεκαθάρισα ότι άλλα πρεσβεύετε εσείς και άλλα εγώ.

    Οτι εσείς εξυπηρετείτε την κόκκινη (στη διπλή της έκδοση) προπαγάνδα την οποία εγώ θέλω να πλήξω.

    Θα είχατε κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεστε αν έκανα επιλεκτική αναδημοσίευση χωρίς να συνοδεύσω την ανάρτηση με τις αναγκαίες επεξηγήσεις.

    Τώρα για ποιο λόγο δημιουργείτε θέμα;

    Ξαναδημοσιεύω την υποσημείωση που συνόδευσα αποσπάσματα του άρθρου σας για να αντιληφθείτε ότι δεν ήταν καθόλου πρόθεση μου να σας παρουσιάσω ως εθνικιστή:

    "*Αποσπάσματα άρθρου του κ. Μιχαήλ Μιχαήλ, που επιλέξαμε αυθαίρετα να δημοσιεύσουμε, για να δείξουμε την Τουρκική θηριωδία χωρίς να μας απασχολεί η πρόθεση του συγγραφέα του άρθρου.

    Γι' αυτό ακριβώς αλλάξαμε και τον τίτλο του άρθρου, επειδή στόχος της αναδημοσίευσης των αποσπασμάτων είναι να πλήξει την ΑΚΕΛΙΚΗ και Τουρκική προπαγάνδα που ταυτίζονται απόλυτα."

    Επομένως κ. Μιχαήλ τι έκρυψα από τους αναγνώστες και σε τι σας αδίκησα;

    Το άρθρο σας αυτούσιο http://mihalismihail.blogspot.com/2012/09/blog-post_8.html αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές. Αλλα εσείς πιστεύετε και άλλα εγώ.

    Το ξεκαθάρισα ΑΠΟΛΥΤΑ με την υποσημείωση που συνόδευσα την αναδημοσίευση αποσπασμάτων του άρθρου σας.

    Για ξαναδέστε σας παρακαλώ την υποσημείωση με πιο νηφάλιο φρόνημα και θα διαπιστώσετε ότι ΤΙΠΟΤΑ απολύτως δεν έκρυψα απο τους αναγνώστες.

    ReplyDelete
  3. ΕΣΕΝΑ ΤΕΛΕΒΑΝΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ;; ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΣΟΝΤΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ;;

    ReplyDelete
  4. Αν το έκανε χωρίς να διευκρινίσει ότι ΔΕΝ έιναι οι θέσεις μου ασφαλώς και θα με στενοχωρούσε.

    Αν όμως καθιστούσε σαφές ότι αυτά τα αποσπάσματα εκφράζουν τον ίδιο και όχι τις απόψεις μου δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα έπρεπε να στενοχωρηθώ.

    Καθόλου δεν ήταν πρόθεσή μου να σε στενοχωρήσωις με την επιλεκτική δημοσίευση αποσπασμάτων του άρθου σου

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ήταν επειδή βρήκα έτοιμο υλικό να χρησιμοποιήσω εναντίον της Τουρκικής θηριωδίας.

    ReplyDelete
  5. ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΥΠΡΟ;

    ReplyDelete
  6. ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ.

    ReplyDelete