Monday, July 9, 2012

ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ!!!














ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ!!!

Του ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη
======================

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Μητροπολίτη Πατρών για την κατά ποιμαντικό χρέος ενασχόλησή του με το υπ αριθμόν 1 εθνικοκοινωνικό ζήτημα που συνιστά το λεγόμενο δημογραφικό πρόβλημα.

Δυστυχώς σήμερα ο εκκλησιαστικός λόγος αλληθωρίζει σε αλλότρια και υποδεέστερα θέματα αγνοώντας το φλέγον πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το πολύπτυχο και πολυεπίπεδο.

Η σημαντικότερη πτυχή βέβαια είναι αυτή της εν ψυχρώ εμβρυοκτονίας, του ειδεχθέστερου εγκλήματος. Δε θα πρέπει επ’ ουδενί ο άμβων να συμβιβασθεί με την ένοχη σιωπή επί του προκειμένου ζητήματος.

Αλλά και για την αποφυγή της τεκνογονίας απαιτείται υπόμνηση από της πλευράς των ποιμένων προς το ποίμνιο της ενοχής που συνεπάγεται απέναντι στο νόμο του Θεού η αποφυγή της τεκνογονίας.

Απαιτείται γνωστοποίηση εκ νέου και υπενθύμιση των σχετικών εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, του 1937 και του 1978, που στοιχούν προς τις ευαγγελικές και αγιοπατερικές επιταγές και που κατονομάζουν σαν ΑΜΑΡΤΙΑ την αποφυγή της τεκνογονίας αψηφώντας τα κοάσματα των ψευτοπροοδευτικών βατράχων αλλά και κάποιων, συμβιβασμένων με το κοσμικό φρόνημα μελών της Εκκλησίας που διατείνονται, δυστυχώς, ότι μόνο η άμβλωση είναι αμαρτία κι όχι και η αποφυγή της τεκνογονίας!

Αντί να συναισθανθούμε το μέγεθος της αποστασίας μας από το Θεό και να επιστρέψουμε προς Αυτόν εν μετανοία και εξομολογήσει μεταβάλλαμε τις πτώσεις μας σε...ιδεολογία όπως έγραψε κάποτε ο επί αγιότητι βίου διακριθείς αοίδιμος π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος.

Κλασσικό παράδειγμα οι προγαμιαίες σχέσεις. Υπάρχουν πνευματικοί που τις αμνηστεύουν! Κάποιοι μάλιστα διακηρύσσουν τις καταλυτικές του ορθοδόξου ήθους ιδεοληψίες τους και στο ίντερνετ, σε εφημερίδες, περιοδικά κ.τ.ο. Τα παθάκια μας τα επενδύσαμε με θεολογικό και εκκλησιολογικό...μανδύα!

Ποια η αντίδραση των υπευθύνων ποιμένων; Ανακάλεσαν στην εκκλησιαστική τάξη τους ασεβείς τολμητίες ή τους συγκάλυψαν με προδήλως αρνητικές συνέπειες για την πνευματική ζωή του πληρώματος και δη των νέων ανθρώπων;

Οι αρχηγέτες της Εκκλησίας αλλά και οι ποιμένες γενικότερα θα πρέπει κυρίως εκεί να εστιάσουν το λόγο τους και τις παρεμβάσεις τους.

Χάνονται ψυχές με τις αμβλώσεις, την αποφυγή της τεκνογονίας, την πορνεία, τη μοιχεία και την ασέλγεια.

Ας διαφωτίσουν σχετικά το ακατήχητο πλήρωμα.

Ας υπομνήσουν τον απολύτου κύρους και αιωνίας αξίας νόμο Του Θεού. Έτσι θα πληροφορούν αξίως τη διακονία τους προς δόξαν της Αγίας μας Εκκλησίας και προς καταισχύνη των δαιμόνων!

No comments:

Post a Comment