Friday, July 13, 2012

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗ













ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Αιωνία η μνήμη του μοναχού Θεόκλητου Διονυσιάτη.


Ο Θεός ας αγιάσει την ψυχούλα του επειδή πρωτοστάτησε στην αναγνώριση της Αγιότητας του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μάλιστα επί Πατριαρχίας Αθηναγόρου.!!!


Πλην των άλλων πολύτιμων υπηρεσιών που πρόσφερε ο αείμνηστος Γέροντας στο μοναχισμό και στην Εκκλησία, η πρωτοβουλία του για την αναγνώριση της Αγιότητας του Οσίου Νικοδήμου πρέπει να τύχει ιδιαίτερης εύφημης μνείας.


Η αναγνώριση της αγιότητας του Οσίου Νικοδήμου συνιστά γροθιά στο στομάχι του Οικουμενισμού, του Νεοβαρλααμισμού αλλά και της Νεορθοδοξίας και του Νεονικολαιτισμού.


Οσο κάζο έπαθαν οι Οικουμενιστές και οι νεωτεριστές με την επίσημη αναγνώριση της αγιότητας του Οσίου Ιουστίνου (Πόποβιτς), τόση και ακόμη μεγαλύτερη ζημιά έπαθαν με την αναγνώριση της αγιότητας του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτη.


“Το βάπτισμα των Λατίνων είναι μόλυσμα” μας διαβεβαιώνει ο Οσιος Νικόδημος. Ακουέτωσαν ταύτα οι οπαδοί της “βαπτισματικής θεολογίας” και της “διηρημένης” και “διευρυμένης” Εκκλησίας.


Τα ίδια και χειρότερα υπέστησαν οι Νεορθόδοξοι και οι Νεονικολαίτες με την επίσημη αναγνώριση της αγιότητας του Οσίου Νικοδήμου, επειδή ο Αγιορείτης χαλκέντερος Οσιος μοναχός είναι ο κυματοθραύστης κατά του προτεσταντικού αντινομισμού του Γιανναρά, των "Συναξιακών" και των "μεταπατερικών" Αγουριδικών θεολόγων.


Από τα βάθη της καρδιάς μας αναβοούμε:"Οσα εν βίω ήμαρτες εν έργω ή λόγω ή διανοία", πάτερ Θεόκλητε, Θεός σχωρέσει σε και σένα και τον αείμνηστο Γέροντα Αθανάσιο Ιβηρίτη που σε παρότρυνε να γράψεις για το θέμα.

2 comments:

  1. Όπως φαίνεται από αρχειακό φάκελλο που έχω μελετήσει, αυτός που κίνησε τα νήματα για την αγιοκατάταξη του οσίου Νικοδήμου και παρακίνησε και τον π. Θεόκλητο να γράψει σχετικά είναι ο μακαριστός π. Αθανάσιος Ιβηρίτης. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

    ReplyDelete