Thursday, July 26, 2012

Η ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ ΤΗΣ "ΕΥΩΔΙΑΣ" ΚΑΙ Ο "ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ" ΤΩΝ "ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΩΝ" ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ


Η ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ ΤΗΣ "ΕΥΩΔΙΑΣ" ΚΑΙ Ο “ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ” ΤΩΝ “ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΩΝ” ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Κάναμε αναφορά στην αντιχριστιανική συμπεριφορά κάποιας προκομμένης εδώ στην Αστόρια που μιλά όλη την ώρα για “την ευωδία” του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας και για άλλες παρόμοιες αθλιότητες.

Πρόκειται ασφαλώς για απροκάλυπτες θεομπαιξίες που αξίζουν την πλήρη περιφρόνησή μας αλλά και την προσευχή μας για να την φωτίσει ο Θεός να μην μετέρχεται τέτοιες μικρότητες για να αποκτήσει κύρος χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα τον Γέροντα Εφραίμ.

Αλλά δυστυχώς το φαινόμενο δεν περιορίζεται σ’ αυτή την αξιολύπητη γυναίκα.

Πριν λίγες μέρες διάβασα το ακόλουθο απόσπασμα από επιστολή του “μοναχού” Γαβριήλ της Μονής Ωρωπού των ΓΟΧ οι οποίοι αυτοαποκαλούνται “Εκκλησία των Ενισταμένων” και που έχουν επικεφαλής τον καθαιρεμένο κληρικό Κυπριανό Κουτσούμπα που ανακηρύχθηκε Μητροπολίτης από άλλους ΓΟΧ που δεν έχουν ιερωσύνη.!!!

Γράφει λοιπόν ο “μοναχός” Γαβριήλ:

“Στὴν ἔκτακτη σύναξη τῆς Ἀδελφότητος ὁ Σεβασμιώτατος, μὲ φανερὸ τὸν ἐνθουσιασμὸ καὶ τὴν συγκίνηση στὸ πρόσωπό του, ἀνακοίνωσε τί τοῦ εἶχε συμβεῖ ἐκεῖνο τὸ πρωϊνό.

Ὅταν εἰσῆλθε στὸ Ἱερὸ Βῆμα καὶ προσκύνησε τὴν Ἁγία Τράπεζα, πῆρε προσευχόμενος στὰ χέρια του τὴν Εἰκόνα τῆς Ὁσίας γιὰ νὰ τὴν ἀσπαστεῖ.

Ἡ ἴδια ἀμφιβολία ἔκανε τὸν λογισμό του νὰ διστάζει καὶ νὰ ἀπορεῖ, ὅπως μᾶς εἶπε, καὶ νὰ ἐντείνει τὴν προσευχή του γιὰ τὸ θέμα αὐτό.

Τότε μία θαυμάσια οὐράνια εὐωδία ἐξῆλθε ἀπὸ τὴν Εἰκόνα καὶ τὸν περιέβαλε.

Ὁ Σεβασμιώτατος προσεκτικὸς και ταπεινός, ὡς συνήθως, δὲν δέχθηκε, ἀλλά καὶ δὲν ἀπέρριψε τὸ σημεῖο, μόνο ἀπόρησε γιὰ τὸ συμβάν.

Παρακολούθησε τὴν θεία Λειτουργία προσευχόμενος, κοινώνησε τὰ Ἄχραντα Μυστήρια καὶ βγαίνοντας ἀπὸ τὸ Ἱερό, πῆγε νὰ ἀσπαστεῖ πάλι τὴν Ὁσία Γερόντισσα.

Ἡ ἴδια εὐωδία, αὐτὴ τὴ φορὰ πιὸ ἔντονη, τὸν ἀλλοίωσε τὴν «καλήν αλλοίωσιν» καὶ τὸν πληροφόρησε, ὅπως μᾶς εἶπε, γιὰ τὴν εὐαρέσκεια τῆς Ἁγίας Γεροντίσσης γιὰ τὴν Εἰκόνα της, διασκεδάζοντας ὅλους τοὺς λογισμοὺς ἀμφιβολίας ποὺ εἶχε καὶ χαρίζοντάς του τὴν αἴσθηση τῆς παρουσίας καὶ τῆς προστασίας τῆς Ὁσίας…”

Είναι φανερόν ότι η θεομπαιξία επεκτείνεται σε όλο της το αποκρουστικό μεγαλείο - χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός φόβος Θεού - ακόμη και όταν γίνεται αναφορά σε Αγίους της Εκκλησίας.

Ο σχισματικός “Μητροπολίτης” Κυπριανός θέλει σώνει και καλά να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η Αγία Σοφία της Κλεισούρας είναι σχισματική και ότι υπήρξε μάλιστα πνευματικό του τέκνο!!!

Επειδή όμως τα ιστορικά στοιχεία δεν τον βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύονται οι θεομπαιξίες της "ευωδίας" που ισχυρίζονται οι υποτακτικοί του ότι αισθάνθηκε ο "φωτισμένος" τους “Γέροντας” και έτσι έχουν - κατά τα λεγόμενά τους πάντοτε - Αγιόθεν “σημείο” για να επικυρώσουν τους ισχυρισμούς τους.!!!

Τι να πει κανείς στους κάθε είδους Θεομπαίκτες που δεν σκέφτονται ότι υπάρχει Θεός και Ημέρα της Κρίσεως;

Ο κ. Σακκαρέλος μου είχε πει πριν χρόνια ότι ο επιτήδειος αυτός καθαιρεμένος κληρικός, τον οποίο θεωρεί - και δικαίως - μέγα υποκριτή, “κατόρθωσε” ("κατόρθωμα" να σου πετύχει!) να εξαπατήσει τον τότε επιχώριο επίσκοπο στον οποίο υπαγόταν - τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημο - και τον έπεισε να του στείλει επιτιμητική επιστολή για τα κακώς κείμενα στο μοναστήρι του για να του δώσει έτσι την ευκαιρία να πείσει τους υποτακτικούς του να προχωρήσουν σε σχίσμα.!!!

Ταρτουφισμοί, δολοπλοκίες και θεομπαιξίες.

Σιγά μην δεν ήταν σχισματική η Αγία Σοφία της Κλεισούρας!

1 comment:

  1. Με συγχωρείτε πολύ αγαπητέ κύριε όμως επιθυμώ να λάβω θέση επι του θέματος. Αποκαλείτε σχισματικό έναν άνθρωπο ο οποίος έκανε χρήση του κανόνα της αποτείχισης εξ αιτίας της παραβάσεως των ορθοδόξων κανόνων? είναι σχισματικός κάποιος ο οποίος αποστρέφεται τα μεγαλεία και τα κονδύλια ενός μόνιμου ιερέα και αποτειχίζεται αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες , βασιζόμενος καθαρά σε πατερικές θέσεις?, είναι σχισματικός κάποιος που διαβάζει εξορκισμούς επι σειρά ετών και διαρκώς θαυματουργεί με την βοήθεια του τριαδικού Θεού, σε εξόδιο ακολουθία σχισματικού, εμφανίζονται χιλιάδες άσπροι γλάροι συνοδεύοντας το σκήνωμα του?, είναι σχισματικός αυτός που τηρρέι την μετριοπάθεια και κινείται καθαρά μέσω των ιερών πατέρων και όχι μέσω της εκάστοτε οικουμενιστικής ιεραρχίας?. Οι πρώτοι Χριστιανοί αγαπητέ μου έπεφταν στα λιοντάρια για την πίστη τους. Σήμερα επικρατεί πλήρης σιγή και υποτέλεια εν όψει σοβαρών καιακαταδικαστέων αιρέσεων όπως ο οικουμενισμός και ο συγκριτιμσός. Δικαίωμα του καθενός να μην κηρύσσει αποτείχιση( όπως οφείλει να κάνει, δικαίωμα του καθενός να μην απαρνείται την ιεραρχία και το δημόσιο ταμείο, δικαίωμα του καθενός να καταπατά ασύστολλά τις αρχές και τις αξίες της ορθοδοξίας επείδη έτσι θέλει η πολιτεία,) όμως καλό θα είναι να προσέχετε τα λεγόμενα σας, δίότι πράγματι υπάρχει κρίση....

    ReplyDelete