Monday, July 9, 2012

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Γράφει στην εφημερίδα “Δημοκρατία” ο έγκυρος αναλυτής των εθνικών μας θεμάτων κ. Κωνσταντίνος Χολέβας:


“Την πολυεθνική εικόνα του πληθυσμού έχει κατά καιρούς παραδεχθεί και ένας άλλος επιφανής πολίτης των Σκοπίων, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης (Βρανιτσέφσκι).


Ο Ιωάννης ήταν κληρικός της σχισματικής «Μακεδονικής» Εκκλησίας, η οποία ιδρύθηκε αντικανονικώς από τον Τίτο το 1967 και δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.


Προσχώρησε στη νόμιμη και κανονική τάξη και αναγνωρίσθηκε ως Ποιμενάρχης των Ορθοδόξων της ΠΓΔΜ από τη Σερβική Εκκλησία.


Έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν θέλει αν αποκαλείται Αρχιεπίσκοπος «Μακεδονίας» διότι οι Ορθόδοξοι του κράτους του αποτελούνται από πολλές εθνότητες και δεν τους εκφράζει ο όρος «Μακεδονία».


Δηλαδή αρνείται να παίξει τον ρόλο του κρατικού προπαγανδιστή, τον οποίο παίζει με κρατική χρηματοδότηση η σχισματική δήθεν Μακεδονική Εκκλησία στη Διασπορά των Σκοπιανών (ΗΠΑ., Αυστραλία, Καναδάς κ.α).


Γι’ αυτήν του την απειθαρχία φυλακίζεται, διώκεται, δικάζεται, συκοφαντείται και προπηλακίζεται επί μία δεκαετία μαζί με τους κληρικούς, τους μοναχούς και το ποίμνιο που τον ακολουθεί.


Σήμερα βρίσκεται για τρίτη φορά έγκλειστος σε φυλακή των Σκοπίων.


Οι διάφορες οργανώσεις της Ελλάδος, που είναι συνήθως λαλίστατες για τα «καταπιεζόμενα» δικαιώματα υπαρκτών ή ανυπάρκτων μειονοτήτων, τηρούν αιδήμονα σιγήν για τα παθήματα του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη.”


Να συγχαρούμε θερμά τον κ. Χολέβα, επειδή συλλαμβάνει στις πραγματικές του διαστάσεις το δράμα του Αρχιεπισκόπου Αχριδών Ιωάννη, ο οποίος σαπίζει κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές των Σκοπίων επειδή δεν θέλει να είναι μέλος μιας σχισματικής Εκκλησίας που σφετερίζεται το όνομα της Μακεδονίας.


Οπως πολύ ορθά επισημαίνει ο κ. Χολέβας είναι ακατάνοητη η αδιαφορία των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την αδίστακτη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη την ώρα που κόπτονται για την ανυπόστατη καταπάτηση δικαιωμάτων μειονοτήτων στην Ελλάδα με σκοπό απλά και μόνον να εκθέσουν άδικα την πατρίδα μας ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.


No comments:

Post a Comment