Wednesday, July 25, 2012

Ο ΓΛΥΦΑΔΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ


Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΟΣ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Αναφέρει το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας αναφέρθηκε και για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, το οποίο υποβαθμίζεται συστηματικώς, καθώς επιχειρούν και σχεδόν στη πράξη το πέτυχαν, να γίνει προαιρετικό μάθημα και μάλιστα όχι ομολογιακό αλλά διαθρησκευτικό, το οποίο εξισώνουν τον Χριστό μας με τον Βούδα και τον Μωάμεθ, βγάζοντας βασικά κεφάλαια ύλης όπως το πρόσωπο της Παναγία μας.

Ενώ πρόσθεσε: "Έχουμε επίσης και την κ. Ρεπούση να προτείνει σήμερα να σταματήσει ο εκκλησιασμός στα Σχολεία!!!!…εκεί καταντήσαμε όταν στην πρώην κουμουνιστική Ρωσία επανήλθε και το μάθημα και ο Εκκλησιασμός κανονικά στην εκπαίδευση!!!"

"Εάν είστε άθεη κ. Ρεπούση να το πείτε πριν τις εκλογές για να ξέρει και ο κόσμος ποιον ψηφίζει! Τι να πει κανείς; Πρέπει να αντισταθούμε και να επανέλθουμε στις παραδόσεις μας και να μην αφήσουμε το Δ.Ν.Τ. και την ΤΡΟΙΚΑ και όλους αυτούς να μας αλλάξουν τις ρίζες μας και την πίστη μας", συνέχισε ο δυναμικός Ιεράρχης.

Τέλος ο κ. Παύλος έκλεισε την ομιλία του με ευχές για όλους, ζήτησε συγνώμη για το ύφος αλλά εξήγησε ότι τα λέει αυτά από την ευθύνη και την αγάπη που αισθάνεται προς όλους, λαό ποίμνιο και άρχοντες, καθώς όλους τους αισθάνεται και τους θεωρεί παιδιά του και πρέπει να λέει την αλήθεια ..ακόμα και αν είναι πικρή και ας τον κατηγορούν μερικοί κακοπροαίρετοι προσωπικά γι’ αυτό!”

Καμία συγνώμη μη ζητάτε, Σεβασμιότατε, επειδή λέτε την αλήθεια.

Συγνώμη οφείλουν στον Ελληνικό λαό η κυρία Ρεπούση και οι ομόφρονές της καθώς προπαντός ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο στενός συνεργάτης του κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου επειδή προσπαθούν με νύχια και με δόντια να απο-ορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των θρησκευτικών και να το καταστήσουν οικουμενιστικό, θρησκειολογικό και πολυπολιτισμικό κατά σαφή αντίθεση του Συντάγματος που προνοεί ότι τα Ελληνόπουλα πρέπει να κατηχούνται στην πίστη των πατέρων τους.

Εσείς, Σεβασμιότατε, πράξατε το χρέος σας και γι’ αυτό το θέμα και για πολλά άλλα και σας είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες για την ομολογία σας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο κ. Γιαγκάζογλου και οι ΚΑΙΡΟΣκόποι του οφείλουν εξηγήσεις στους πιστούς και εναντίον αυτών πρέπει να στρέψουμε όλοι συγκεκριμένα και ονομαστικά καταιγιστικά τα πυρά μας πριν είναι αργά.

Οταν αυτός ούτος ο Αρχιεπίσκοπος υποσκάπτει με τόση μανία τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών τι να περιμένει κανείς από την κυρία Ρεπούση και την οποιαδήποτε άλλη κυράτσα της προοδευτικιάς διανόησης;

Προσωπικά ουδόλως με απασχολεί τι λέγει η κυρία Ρεπούση. Για να ακριβολογώ μάλλον με χαροποιούν οι παρεμβάσεις και οι επιδεικτικές αποχωρήσεις της. Οσο περισσότερο μιλά αυτή η κυρία τόσο περισσότερο εκθέτει τους εκκλησιομάχους και τους εθνομηδενιστές.

Αλλά όταν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος συνομωτεί με το Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του μαθήματος των θρησκευτικών για να πλήξουν θανάσιμα τον ορθόδοξο χαρακτήρα των θρησκευτικών τότε υπάρχει πραγματική ανάγκη να ορθώσουν το ανάστημα τους αρχιερείς με το ομολογιακό φρόνημα του Αγίου Γλυφάδος για να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

No comments:

Post a Comment