Wednesday, February 29, 2012

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΑΓΡΑΥΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ


ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΑΓΡΑΥΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Τελικά αποδεικνύεται στην πράξη. Νόμος απαράβατος. Οπου η Εκκλησία ορθώνει ανάστημα οι δυνάμεις του κακού περιστέλλονται.


Οπου η Εκκλησία καθεύδει οι εργολάβοι της καταστροφής αναπτύσσουν ανενόχλητοι τα πλοκάμια τους.


Και όπου η Εκκλησία συνωμοτεί με τους εχθρούς της πίστεως οι αγώνες της Εκκλησίας υποσκάπτονται και αυτοπαδιγεύονται.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος έστειλε εγκύκλιο και σταμάτησε τον καρνάβαλο στην Γαλάτεια Εορδαίας.


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος έστειλε εγκύκλιο και σταμάτησε τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου.


Πήγαν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι και ο κ. Γιαγκάζογλου στη Λάρισα για μαλλί και ήρθαν κουρεμένοι, επειδή ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος τους τα είπε - και τι ωραία που τους τα είπε ο ευλογημένος - έξω από τα δόντια.


Δοκίμασαν και οι Νεοκύπριοι και οι Εκκλησιομάχοι στην Κύπρο να περάσουν ανθελληνικές θέσεις και “θρησκειολογικά”, πολυπολιτισμικά πρότυπα. Υψωσαν όμως το ανάστημά τους οι Κύπριοι Ιεράρχες και δη ο Μακαριότατος κ. Χρυσόστομος και ο Αγιος Πάφου και η κυβέρνηση Χριστόφια αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει.


Οταν όμως αντί φρουρού (επισκόπου) η Εκκλησία διαθέτει σκοπούς που καθεύδουν στη σκοπιά τους ή που είναι άβουλα όντα ή ψοφοδεείς υπάρξεις τότε οι Εκκλησιομάχοι και οι εθνομειοδότες περνούν τα σχέδιά τους ανενόχλητοι.


Οπου πάλιν δεν υπάρχει απλά μια παθητική αντίσταση, αλλά συνεργασία των επισκόπων με τους Εκκλησιομάχους, τότε, αντί να προωθούνται τα συμφέροντα της Εκκλησίας, πραγματοποιούνται μυστικά και φανερά διαβούλια, συγκροτούνται Συνέδρια παγίδας των θεολογικών Συνδέσμων για να περάσουν ανενόχλητα τα σχέδια των Εκκλησιομάχων.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟΥ

==========

Τέλος στη δημιουργία του αποτεφρωτηρίου στο Δήμο Μαρκοπούλου, μπήκε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Romfea.gr, μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης.

Να αναφερθεί πριν από λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου, πραγματοποιήσε ψηφοφορία για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου η οποία έληξε με 19 ψήφους κατά και μόνο 7 υπέρ.

Τελικά η σχετική εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, απέδωσε καρπόυς και σταμάτησε τον εν λόγω εγχείρημα.

Επίσης σημαντικό ρόλο κατά της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου, έπεξαν οι δημόσιες τοποθετήσεις του πιστού λαού, του επιστημονικού κόσμου και της ευρύτερης κοινωνίας του Μακροπούλου.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι, η απόφαση για την δημιουργία αποτεφρωτηρίου απεσύρθη οριστικά.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment