Sunday, February 26, 2012

ΗΚΙΣΤΑ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ


ΗΚΙΣΤΑ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Η εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” δίνει - με σημερινό άρθρο της - μια ήκιστα κολακευτική για τα εκκλησιαστικά μας πράγματα εικόνα.

Ο συντάκτης του - αλήθεια ποιος είναι; - παρουσιάζει την Ιεραρχία διαιρεμένη και αλληλοσπαρασσόμενη με τους δελφίνους να αγωνιούν να προβάλουν τον εαυτό τους ως το κατάλληλο πρόσωπο για να εκλεγεί νέος Αρχιεπίσκοπος.

Και όλα αυτά τα αποκαρδιωτικά ενώ ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος δεν είναι κενός!

ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΣΠΟΥΔΗ;
_____

Φυσικό όμως είναι να απορούμε όλοι οι υπόλοιποι:

Αφού δυστυχώς ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος εξακολουθεί να μην είναι κενός και ο Μακαρατιότατος δεν εξέφρασε καμία επιθυμία για να παραιτηθεί και να αποχωρήσει στα Οινόφυτα, προς τι ο λόγος και οι αγώνες και οι ίντριγκες για τη διαδοχή ενός θρόνου που δεν έχει καν κενώσει;

Απρεπο δεν είναι;

Να στήνονται καυγάδες και αγώνες δρόμου μεταξύ δελφίνων, οι οποίοι δεν διστάζουν να βγάλουν μαχαίρια για να επιτύχουν την προώθηση τους και οι οποίοι μάλιστα - κατά τα γραφόμενα του συντάκτη του άρθρου πάντοτε - δεν διστάζουν να χτυπήσουν συνεπισκόπους τους με χτυπήματα κάτω από τη μέση για ένα θρόνο που δεν είναι καν κενός;

ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΤΑΣΗ
________________

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες ωραία, μα την αλήθεια, εικόνα δίνουν στον πενόμενο και δυσπραγούντα λαό μας που προσπαθεί να σηκώσει το βάρος του σταυρού της κρίσεως που του αναλογεί με όση αξιοπρέπεια και ευγένεια ψυχής μπορεί.!

ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΟΥ
____________

Οσο για τα ονόματα που αναφέρει το δημοσίευμα, ελπίζω να μη σοβαρολογεί ο αρθρογράφος του ότι ο Αγιος Μεσσηνίας ή ο Αγιος Σύρου έχουν ελπίδες διαδοχής!

Ούτε Αρχιεπισκόπους ελικοπτερούχους χρειαζόμαστε, ούτε Αρχιεπισκόπους "διαιρέτες" της Εκκλησίας.

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
___________

Ο Αγιος Αλεξανδρουπόλεως από την άλλη άνθρωπος με ικανότητες και με μεγάλη ευχέρεια λόγου και με γλαφυρή πένα, μας απογοήτευσε επειδή με την πρώτη εισήγησή του - μετά την εκλογή του στην ιεραρχία - θεώρησε σκόπιμο να εισηγηθεί στη Σύνοδο της Ιεραρχίας οι ιερείς να αποβάλουν το ράσο!!!

ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
______________

Οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου, Μεσογαίας και Πειραιώς έχουν οπωσδήποτε αναστήματα ηγετικά, αλλά δεν γνωρίζω ποιο εκτόπισμα έχουν στο σώμα της Ιεραρχίας που ελέγχει τη διαδικασία της εκλογής των Αρχιεπισκόπων.

Ο ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΔΑΝΙΗΛ
____________

Οσο για τον πολύ Καισαριανής Δανιήλ οι πιστοί είναι πολύ χολωμένοι μαζί του επειδή αυτός άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου της Νεοβαρλααμικής "λειτουργικής Αναγεννήσεως", την οποία ορισμένοι σκωπτικά αποκαλούν "Πουρτσούκλεια λειτουργική αναγέννηση".

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ
_____________

Τα ίδια ισχύουν και για τον Αγιο Δημητριάδος. Ανθρωπος με μεγάλα, επικοινωνιακά, οργανωτικά και φιλανθρωπικά χαρίσματα απογοητεύει τους πιστούς, επειδή διατηρεί μεταξύ των συνεργατών του ανθρώπους χωρίς ορθόδοξο φρόνημα.

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ
__________

Υπάρχουν, κατά την άποψη μας, δέκα τουλάχιστον αρχιερείς, οι οποίοι με ταπείνωση και χωρίς τυμπανοκρουσίες πολιτεύονται κατά Θεόν και έχουν όλα τα προσόντα για να εκλεγούν Αρχιεπίσκοποι όταν προκύψει θέμα διαδοχής.

Από αυτούς πρέπει η Εκκλησία να βρει τον διάδοχο του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, όταν κενώσει.

Ορισμένοι από αυτούς τους ευλαβείς επισκόπους, που θεωρούνται πρότυπα αρχιερέων, είναι στον κατάλογο των δελφίνων που παραθέτει η εφημερίδα "Το Παρόν", ενώ άλλοι ούτε που αναφέρονται από το συντάκτη του άρθρου, ενώ πρόκειται για επισκόπους με μεγάλες ικανότητες που τελούν με πραγματικό φόβο Θεού το ποιμαντικό τους έργο.

No comments:

Post a Comment