Tuesday, February 21, 2012

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΡΕΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΡΕΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
========

Λέξη προς λέξη είναι ορθά όσα είπε στη Μυτιλήνη, όπου προσεκλήθη από το Παράρτημα της ΠΕΘ, ο Καθηγητής της Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Ρεράκης, αναφορικά με την παγκοσμιοποίηση, τον Διαφωτισμό, την πολυπολιτισμικότητα και την σημασία του χριστιανικού λόγου.

Ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με τις θέσεις του κ. Καθηγητή.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ;
_________

Πλήν όμως υπάρχει πρόβλημα, όχι για όσα ορθά είπε, αλλά για όσα αναγκαία αποσιώπησε.

Ναι! Υπάρχουν “σκοτεινές δυνάμεις”!

Ναι! Ζούμε σε ένα συγκρητιστικό περιβάλλον που ανδρώθηκε από την εποχή του Διαφωτισμού και ενταντικοποιήθηκε την εποχή του μεταμοντερνισμού, της παγκοσμιοποίησης και της κατάργησης των κάθε λογής συνόρων με τα νέα μέσα τεχνολογίας και δη επικοινωνίας.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
_______

Δεν μπορούμε ασφαλώς να καθορίσουμε την τύχη της ανθρωπότητας. Είμαστε πολύ μικροί για να αλλάξουμε το ρουν της Ιστορίας.

Μπορούμε όμως να ενισχύσουμε τη δική μας θωράκιση ώστε να “οριστούν τα τείχη της παγκοσμιοποίησης μέσα στην καρδιά μας”, όπως πολύ εύστοχα επεσήμανε ο π. Γεώργιος Μεταλληνός.

ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
__________

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει ένα πρόβλημα που βλέπουν ακόμη και οι εκ γενετής τυφλοί.

Δεν μπορούμε μεν να καθορίσουμε τον ρουν της Ιστορίας. Είναι γραφικό να πιστεύουμε το αντίθετο.

Μπορούμε όμως να καταγγείλουμε επώνυμα και να αντιδράσουμε δυναμικά όλους όσους - και συγκεκριμένα τον διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους κ. Πέτρο Βασιλειάδη, Σταύρο Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων τους - προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καταργήσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα των θρησκευτικών και να τον μετατρέψουν σε πολυπολιτισμικό, συγκρητιστικό και θρησκειολογικό.

Με άλλα λόγια οι άνθρωποι της Εκκλησίας και της θεολογίας ανέλαβαν το έργο της αποδόμησης της ορθόδοξης κατήχησης των παιδιών μας.!!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο κ. ΡΕΡΑΚΗΣ;
___________

Αφού, λοιπόν, ο κ. Ρεράκης είναι πλήρως ενήμερος των μηχανορραφιών τους γιατί δεν αναφέρθηκε στο θέμα αφού ήταν προσκεκλημένος για να μιλήσει στο παράρτημα της ΠΕΘ Μυτιλήνης;

Αν δεν μιλήσουν οι θεολόγοι και δη οι πανεπιστημιακοί, αν δεν υψώσει φωνή η Ιεραρχία και οι Σύνδεσμοι Γονέων ποιος θα σταματήσει τη μετατροπή του ορθόδοξου μαθήματος των Θρησκευτικών σε συγκρητιστικό;

Δεν θα έπρεπε - μέσα σ’ αυτή τη δίνη του συγκρητισμού - να παραμείνει τουλάχιστον το μάθημα των θρησκευτικών ορθόδοξο;

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ
_________

Και δεν θα έπρεπε τουλάχιστον οι άνθρωποι της Εκκλησίας - και δη ο Αρχιεπίσκοπος και ο Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Γιαγκάζογλου - να πρωτοστατούν για να παραμείνει η παιδεία και προπαντός το μάθημα των Θρησκευτικών ορθόδοξο;

Τώρα που διαπιστώνουμε όλοι το ρόλο του σκοτεινού ανθρώπου των παρασκηνίων - τουτέστιν του διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου - και του κ. Γιαγκάζογλου, δεν πρέπει να ξεσηκωθούμε και να αντιδράσουμε ανάλογα;

ΟΙ ΑΓΟΥΡΙΔΙΚΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
_____________

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης των σχεδίων των Αγουριδικών.

Στην αρχή κατόρθωσαν να μπασταρδέψουν τη φωνή των θεολόγων στα σχολεία αφού τα ναυάγια της Φιλοσοφικής Σχολής κατέληγαν στις Θεολογικές Σχολές.

Ακολούθησε η κατάληψη των Θεολογικών Σχολών από τους Αγουριδικούς.

Και τώρα με τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου και του κ. Γιαγκάζογλου ετοιμάζονται να δολοφονήσουν εν ψυχρώ τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Οι ηγέτες του αντι - οικουμενιστικού αγώνα καθεύδουν και μιλούν για τα προσωπικά τους κατορθώματα ή ρίχνουν στον αέρα μπαλωθιές για την τιμή των όπλων για να κατασιγάσουν τις διαμαρτυρίες για την αφωνία τους.

Η Ιεραρχία - με εξαίρεση ελάχιστες φωνές που δεν ακούγονται ευκρινώς και τακτικά έτσι κι αλλιώς - παρακολουθεί άβουλη τις εξελίξεις.

Οι οργανώσεις των Θεολόγων ζήτησαν απλά κούπα για να πλύνουν τα χέρια τους μετά που έπεσαν στην παγίδα του συνεδρίου της Πεντέλης που διοργάνωσε ο πανούργος Αρχιεπίσκοπος Ιερωνυμος.

Ποιος επιτέλους θα μιλήσει για το θέμα αν παραδοσιακοί θεολόγοι - όπως ο κ. Ρεράκης - δεν μιλήσουν και δεν πράξουν το καθήκον τους;

No comments:

Post a Comment