Tuesday, February 21, 2012

ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Σαφέστατες οι απαντήσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών στη συνέντευξη που έδωσε στον ιδιοκτήτη του “Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ” κ. Νίκο Παπαχρήστου, αναφορικά με τη συγκέντρωση τεράστιας ποσότητας ειδών πρώτης ανάγκης με αφορμή την πρωτοβουλία του ραδιοσταθμού ΣΚΑΙ.


Ο Σεβασμιότατος διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία καταβάλλει φορολογία, εξήγησε ότι υφίσταται διασυρμό από ντόπιες δυνάμεις που Την πολεμούν και από παραπληροφόρηση που διαδίδουν σε βάρος Της με αποτέλεσμα και τα ξένα ΜΜΕ να παίρνουν λανθασμένη εικόνα για την Εκκλησία και για το ρόλο Της στην Ελληνική κοινωνία.


ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

__________


Ο Σεβασμιότατος Νέας Σμύρνης διευκρίνισε επίσης ότι η Εκκλησία ανέπτυσσε ανέκαθεν πλούσια φιλανθρωπική δράση την οποία όμως δεν διαφημίζει επειδή αυτό είναι το θέλημα του Κυρίου.


Τώρα - εξαιτίας των αυξημένων αναγκών της κοινωνίας - η Εκκλησία αύξησε στο πολλαπλάσιο τη φιλανθρωπική της προσπάθεια.


Καταβάλλει χρηματική βοήθεια, διοργανώνει συσσίτια, διανέμει ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και στηρίζει ηθικά τους πενομένους συναθρώπους μας.


Συγκεντρώνει υλικό, οργανώνει τη διανομή του και παρέχει τεράστιες υπηρεσίες με τη βοήθεια χιλιάδων εθελοντών που στηρίζουν το φιλανθρωπικό Της έργο.


ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΗΤΡΑΛΟΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ

__________


Και όμως! Η Εκκλησία και η πίστη μας εξακολουθούν να είναι στο στόχαστρο τόσων συμπολιτών μας.


Παρακαλώ να προσέξουμε τις επισημάνσεις του Σεβασμιότατου ότι ΠΡΩΤΙΣΤΑ οι δικοί μας Εκκλησιομάχοι δυσφημούν και συκοφαντούν την Εκκλησία και στη συνέχεια οι ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ αντανακλούν στις ανταποκρίσεις τους αυτή τη συστηματική παραπληροφόρηση.


Είναι πραγματικά κρίμα επειδή τόσοι συμπολίτες μας εξακολουθούν να στέκονται τυφλοί μπροστά στις μεγάλες ευεργεσίες της Εκκλησίας προς τη δοκιμαζόμενη πατρίδα μας και συμπεριφέρονται σαν πραγματικοί μητραλοίες έναντι της τροφού του ευλογημένου μας Γένους.


Ακολουθεί το ρεπορτάζ του κ. Παπαχρήστου που μας έδωσε αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ


Tου κ. Νίκου Παπαχρήστου

===========


Την περασμένη Κυριακή χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη καθώς και στον Εύοσμο, Λαγκαδά, Αρναία, Θέρμη, Νέα Μουδανιά, Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Κόνιτσα, Κατερίνη, Γρεβενά, Κοζάνη, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΚΑΪ να προσφέρουν είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και άλλα παρεμφερή είδη για να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και να ενισχύσουν τις φιλανθρωπικές δράσεις των Ιερών Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Νεαπόλεως, Λαγκαδά, Κασσανδρείας, Ιερισσού, Βεροίας, Δρυϊνουπόλεως, Κίτρους, Γρεβενών, Κοζάνης, Παραμυθίας, Κερκύρας, Κηφισίας, Νικαίας και Νέας Σμύρνης.


Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα νέοι, απέδειξαν πως η Κοινωνία μας που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών διατηρεί τα αντανακλαστικά της.


Όλοι μαζί εκφράσαμε την αλληλεγγύη, την αλληλοϋποστήριξη, την μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και με πολύ αξιοπρέπεια προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι αργά το μεσημέρι στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου ήταν αμείωτη η προσέλευση των πολιτών κρατώντας σακούλες με κουβέρτες και ρούχα, καθαρά και τοποθετημένα σε σακούλες, και τα παρέδιδαν στους εθελοντές της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.


Το ίδιο συνέβη και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, και στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας καθώς και σε όλες τις πόλεις που πραγματοποιήθηκε η ανάλογη δράση.


Την ερχόμενη Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, η πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, στην Σιάτιστα, στον Βόλο, στην Λάρισα, στην Ελασσώνα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Καρπενήσι, στην Σκόπελο, την Σκιάθο και την Αλόννησο, στην Χίο, τις Οινούσες και τα Ψαρρά, στην Μυτιλήνη, την Πρέβεζα, στην Λευκάδα και την Ιθάκη και στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Συγκεκριμένα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στους Ιερούς Ναούς Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού και Αγίων Πάντων Καλλιθέας και στην Ιερά Μητρόπολη Βύρωνος, Καισαριανής και Υμηττού, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα.



ΠΗΓΗ:


Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ


No comments:

Post a Comment