Monday, February 27, 2012

ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ!


ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ!


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============


Σύμβουλος πρωτοστάτης - ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου εξ Αθηνών - επέμφθη ειπείν τοις θεολόγοις της Κρήτης το αποχαιρέτα το ορθόδοξο μάθημα που γνωρίζατε μέχρι τώρα και αποδεχτείτε το συγκρητιστικό μάθημα της αλλοτρίωσης της ορθόδοξης συνείδησης των μαθητών, σε Ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων.


Ο κ. ΣΤΡΙΛΙΓΚΑΣ

____________


Και πώς ερμήνευσε την ομιλία του κ. Γιαγκάζογλου και μάλιστα αφού επιστράτευσε φιλότιμα όλη την καλή του πίστη - έχει και φιλότιμο και πίστη; Πάλιν καλά! - ο κ. Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων και Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων;


“Η ημερίδα του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων,” αναφέρει,μπορεί να θεωρηθεί ότι στέφθηκε με επιτυχία από όλες τις πλευρές: Τη συμμετοχή των θεολόγων εκπαιδευτικών, τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, τη γόνιμη συζήτηση και κυρίως το πολύτιμο πνεύμα συνεργασίας που επικράτησε, με γνώμονα τον κοινό σκοπό για την προαγωγή και ανανέωση του μαθήματος των Θρησκευτικών.” (“Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ”).


ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ;

_____________


Και αυτά, πατέρες και αδελφοί, ενώ γνωρίζουμε πια με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τα νέα προγράμματα σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών, όπου το 90% και βάλε του περιεχομένου των προγραμμάτων αφιερώνεται στη θρησκειολογία, στην ανάπτυξη συγκρητιστικού φρονήματος στην ψυχή των παιδιών και στην εμπέδωση επιφυλάξεων για την Ορθόδοξη παράδοση!!!


ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ Ο “ΔΙΚΟΣ” ΣΑΣ!

_________


Αλλά δεν έμεινε μέχρις εδώ ο “φιλότιμος” και “πιστός” πρόεδρος του Παγκρήτιου Συνδέσμου Θεολόγων!


Μετήλθε και ειρωνεία που διάνθισε με άρωμα “πνευματικό” της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.!!!


“Οφειλόμενη διευκρίνιση”, λέγει σε επιμύθιο του άρθρου του:


“Ο γράφων επιστράτευσε φιλότιμα το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο για να συλλάβει τυχόν κρυφο-νεοεποχίτικες προσεγγίσεις ή κάποιο ίχνος έστω λανθάνοντα θρησκευτικού συγκρητισμού στην εκδήλωση, χάριν του φιλοπερίεργου και φιλοθεάμονος διαδικτυακού κοινού, πλην όμως απέτυχε παταγωδώς. Κατά γενική ομολογία, σκέτη ματαιοπονία! Ίσως ο εκκλησιαστικός χώρος, ίσως τα πρόσωπα όλων των συμμετεχόντων, ίσως τα υπό διαπραγμάτευση θέματα, ίσως το εκκλησιαστικό χρώμα των ημερών, ίσως όλα αυτά μαζί ενέπνευσαν «πνεύμα σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης» αποδιώχνοντας κάθε «πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας και αργολογίας». Καλή Τεσσαρακοστή αδελφοί! (Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ).


ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΗΚΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΟΥ κ. ΣΤΡΙΛΙΓΚΑ

____________


Αν είχες την ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι, κ. Στριλιγκά μου, τι είναι ορθόδοξο μάθημα και τι συγκρητιστικό δεν θα ήσουν μέλος - και μάλιστα πρόεδρος - του Συνδέσμου των “πράσινων” θεολόγων.


Ούτε ασφαλώς και θα σε επιβράβευαν με τον διορισμό στη θέση του Συμβούλου των Θρησκευτικών!


Σωστά, κ. Στριλιγκά μου;


Θεολόγοι που πρωτοστατούν για να μαθαίνουν τα παιδιά μας για τη θεά Κάλι, τον Βούδδα και τον προφήτη Μωάμεθ και όχι για τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους.!!!


Και μετά θυμήθηκαν οι γενίτσαροι και το πνεύμα της Τεσσαρακοστής.!!!


Αντε πηγαίνετε σε κανένα ραμαζάνι να ξεδώσετε, γενίτσαροι, που θα μας δουλέψετε από πάνω ότι βοηθάτε τα παιδιά να εμβαθύνουν στο πνεύμα της Ορθοδοξίας διδάσκοντας Ισλαμισμό, Ινδουισμό και Βουδισμό!



No comments:

Post a Comment