Thursday, February 16, 2012

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΕΜΠΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ



ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΕΜΠΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

========


Διαβάζω στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” ότι

Σταθερά πέμπτο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα». Πρώτο κόμμα, αλλά με απώλειες, παραμένει η Νέα Δημοκρατία, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, η ΝΔ κινείται στο 27,5% (από 30,5% τον Ιανουάριο), στη δεύτερη θέση Δημοκρατική Αριστερά με 16% (από 13%) και ακολουθούν ΚΚΕ με 14% (από 12,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5% (από 12,5%).

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 11% (από 12%), ενώ ο ΛΑΟΣ υποχωρεί στο 4,5% (από 6% στην προηγούμενη μέτρηση).

Σταθεροποίηση για τους Οικολόγους Πράσινους στο 3,5%, υψηλό ποσοστό και πάλι για τη Χρυσή Αυγή στο 2,5%, την ώρα που Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών και Δημοκρατική Συμμαχία συγκεντρώνουν ποσοστό 2%.

Η αποχή, λευκά και άκυρα φθάνουν συνολικά στο 31,8%.”

Βρίσκω ιδιαίτερα διασκεδαστικό - θα έλεγα τραγελαφικό - ότι τα ΜΜΕ και οι δημοσκόποι χαριεντίζονται επειδή το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί, σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, να είναι σταθερά πέμπτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.


Αυτό που δεν αναφέρουν όμως - γιατί άραγε; - είναι ότι το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος εξακολουθεί να είναι αναποφάσιστο.


Αυτό επίσης που επιμελώς δεν μας λένε είναι ότι η πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψήφιζε παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ.


Ούτε αναφέρουν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ που κατάστρεψε κυριολεκτικά από τα θεμέλια την πατρίδα μας εξακολουθεί να απολαμβάνει την προτίμηση διψήφιου αριθμού στο ποσοστό των ψηφοφόρων το οποίο φυσικά θα αυξηθεί δραματικά την ώρα της κάλπης.


Με αυτά τα δεδομένα έπρεπε, αντί να πανηγυρίζουμε, να θρηνούμε για τα χάλια μας.


Το πολύ που θα ήταν ανεκτό να παίρνει στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι 1%, επειδή ασκεί εξουσία.


Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό αποτελεί ανεξίτηλο πολιτικό στίγμα στον πολιτικό πολιτισμό μας.


Δηλαδή τι άλλο θα έπρεπε να μας κάνουν οι Πασόκοι για να αποστρέψει το εκλογικό σώμα το πρόσωπό του από το άθλιο και εθνομειοδοτικό αυτό κόμμα του ειδχθούς μνήμης "Ηρόστρατου";


No comments:

Post a Comment