Thursday, April 4, 2019

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΠΑΠΙΚΟ ΝΑΟ ΣTHΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΠΑΠΙΚΟ ΝΑΟ ΣTHΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ
=====

Η Διεύθυνση Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας) ενημερώνει, ότι οι διαδιδόμενες από μερικά ΜΜΕ πληροφορίες σχετικά με την Θεία Λειτουργία στις 31.03.2019, την οποία τέλεσε ο πρωθιερέας Βασίλειος Κουτσίρκο στο ναό του Αγίου Ουρχού στην Σλοβενία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν δημιούργησε και δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει την δική της Ενορία στο έδαφος της Σλοβενίας.

Η Θεία Λειτουργία έγινε, κατόπιν παρακλήσεως των εκεί Ουκρανών διπλωματών σε Παπικό Ναό που ευγενώς παραχωρήθηκε γι' αυτήν την Θεία Λειτουργία από την τοπική Παπική Μητρόπολη.

Για τον λόγο αυτό και παρέστη ο Παπικός ιερέας Α. Τομασέβιτς ο οποίος δεν συλλειτούργησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με τον Τόμο περί της Αυτοκεφαλίας πραγματοποιείται διάλογος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προσχώρηση των Ουκρανικών Μητροπόλεων στην δικαιοδοσία του (του Οικ. Πατριαρχείου) και ήδη ένα μέρος των Ενοριών στην Ευρώπη έχει ολοκληρώσει αυτήν την διαδικασία.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η δήθεν μέριμνα των ΜΜΕ, τα οποία σχετίζονται με την Μόσχα, σχετικά με την τήρηση των όρων του Τόμου ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από αυτήν, και των κανόνων τους οποίους αυτή τακτικά παραβιάζει, προκαλεί μόνο θυμηδία ιδίως όταν αυτό γίνεται την 1η Απριλίου.

ΠΗΓΗ:

Ρομφαία

No comments:

Post a Comment