Thursday, April 11, 2019

Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ποιος θα διαδεχθεί τον Αυστραλίας κυρό Στυλιανό;

Οι ακόλουθοι ιεράρχες θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι δελφίνοι για τον Θρόνο της Αυστραλίας:

1.) Οι γνωστοί προβεβλημένοι Οικουμενιστές Σεβ. Προύσσης Ελπιδοφόρος και Γαλλίας Εμμανουήλ. 

Οι δύο Ιεράρχες φέρονται να ενδιαφέρονται για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας σε περίπτωση που αποκλειστούν οι υποψηφιότητές τους για τον Θρόνο της Αμερικής.

2.) Οι αρχιερείς που υπηρετούσαν ή υπηρετούν στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, Σεβασμιώτατοι Προικοννήσου Ιωσήφ και Βρυούλων Παντελεήμων και οι Θεοφιλέστατοι επίσκοποι Δορυλαίου Νίκανδρος και Απολλωνιάδος Σεραφείμ.

Ο Σεβ. Προικοννήσου διαδίδει, μέσω πολλών δίαυλων, ότι ο Πατριάρχης τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι ο διάδοχος του κυρού Στυλιανού, ενώ παράλληλα θα καθιερωθεί Μητροπολιτικό σύστημα. 

Αν εφαρμοστεί νέο Μητροπολιτικό σύστημα διοίκησης της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος θα προαχθεί σε Μητροπολιτικό Θρόνο, αλλά όχι στον Αρχιεπισκοπικό. Θα προαχθούν, επίσης, σε Μητροπολίτες και οι υπόλοιποι βοηθοί επίσκοποι της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (Δέρβης Ιεζεκιήλ, Απολλωνιάδος Σεραφείμ και Μιλητουπόλεως Ιάκωβος).

3.) Ο Σεβ. Σηλυβρίας Μάξιμος, επίσης, είναι ένα από τα ονόματα που ακούονται για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Ιεράρχης χαμηλών τόνων, αλλά Οικουμενιστής. 

Παρόλον ότι είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιος θα διαδεχθεί τον κυρό Στυλιανό τολμούμε να διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη ότι ο Παναγιώτατος 

1.) Θα προχωρήσει στην κατάτμηση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας σε Μητροπόλεις, για να μη φοβάται ότι μελλοντικός Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας θα κηρύξει πραξικοπηματικά Αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής, και

2.) Ο Οικουμενιστής και Κολυμπαρίτης Σεβ. Προικοννήσου Ιωσήφ είναι ο επικρατέστερος δελφίνος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας επειδή ο ραδιούργος, αδίστακτος και άφιλος χαρακτήρας του Σεβασμιώτατου εξυπηρετεί τα μέγιστα τον Πατριάρχη.

Τι θα συμβεί αν τελικά ο Σεβ. Προικοννήσου εκλεγεί Αυστραλίας; 

1.) Το πλεονέκτημα είναι ότι, με τα νέα του καθήκοντα, θα αφιερώνει -κατ’ ανάγκην- λιγότερο χρόνο στο διαδίχτυο και θα περιορίσει τις ραδιουργίες του στον ιστοχώρο.

2.) Το μειονέκτημα είναι ότι θα του ανατεθεί η διαποίμανση των Ομογενών της Αυστραλίας. 

Με άλλα λόγια, ως να μην έφταναν τα δεινά, οι στεναγμοί και τα δάκρυα των Ομογενών, για 43 συναπτά έτη, η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα παραδοθεί και πάλιν εις χείρας εχθρού.

No comments:

Post a Comment