Tuesday, April 2, 2019

ΠΟΘΕΝ ΑΡΞΟΜΑΙ ΘΡΗΝΕΙΝ;


ΠΟΘΕΝ ΑΡΞΟΜΑΙ ΘΡΗΝΕΙΝ;

Tου θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
======

Η πρεσβεία του ουκρανικού κράτους στη Σλοβενία μας πληροφορεί ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου ε.έ. τελέστηκε λειτουργία στον παπικό ναό του Αγίου Ούρχα στη Λουμπλιάνα. Λειτουργός ήταν πρεσβύτερος της νεωστί ανακηρυχθείσης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας,του οποίου δεν αναφέρεται το όνομα. Μαζί με τον ανωτέρω πρεσβύτερο συλλειτούργησε κι ο Σλοβένος παπικός ιερωμένος Άλες Τομάσεβιτς. Η λειτουργια αυτή, στην οποία παρευρέθηκε κι ο Ουκρανός πρέσβυς στη χώρα έγινε με άδεια του παπικού «αρχιεπισκόπου» Σλοβενίας Στανισλάβ. 

Παρακαλώ προσέξτε τη ροή των γεγονότων: την ώρα που η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ΔΕΝ αναγνωρίζεται από καμμία άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία (πλην του Οικουμενικού Πατριαρχείου) η μιά πρόκληση διαδέχεται την άλλη. 

Εδώ και καιρό ο νυν Ουκρανός προέδρος Π. Ποροσένκο ήθελε να ενώσει σε μια Εκκλησία τους πρώην σχισματικούς του Φ. Ντενυσένκο, του Μ. Μάλετιτς, τους πιστούς της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας και τους Παπικούς Ουνίτες!!! Θα μου πείτε: Περίμενες ορθόδοξη εκκλησιολογική τοποθέτηση από το «βασιλιά της σοκολάτας»; 

Πρόκληση δεύτερη.Ο επικεφαλής των Ουκρανών Ουνιτών κ. Στανισλάβ Σεβτσιούκ εξασφάλισε άδεια από τις ουκρανικές αρχές να «λειτουργήσει» στην Αγία Σοφία του Κιέβου! 

Τώρα πρεβύτερος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας, περιφρονώντας σκαιότατα τους Ιερούς Κανόνες που μιλάνε καθαρά για τέλεια απαγόρευση των συμπροσευχών με αιρετικούς, να συλλειτουργεί παρακαλώ με φραγκόπαπα, ήγουν αιρετικό, σε φραγκοκκλησιά με άπασαν την ιερατικήν αυτού στολήν! Η θεολογία του Μπαλαμάντ,που ονομάζει τον Παπισμό «αδελφή Εκκλησία» παρά τη σωρεία των αιρέσεών του, επιβάλλεται στην πράξη με όλη της τη μεγαλοπρέπεια. 

Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησια πάνε να εγκαθιδρύσουν στην πολύπαθη Ουκρανία ή ινδικό χοιρίδιο του Οικουμενισμού; Μια απάντηση του επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας μητροπολίτη Επιφανίου Ντουμένκο θα ήταν χρήσιμη για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Ή θα έχουμε την ίδια κατάληξη με την περίπτωση του μητροπολίτη Ελσιγκίου Αμβροσίου που δεν είχε  καμμιά απολύτως συνέπεια ενώ έμπασε τη λουθηρανή «επίσκοπο» κα Ίργια Άσκολτα στο ιερό βήμα του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ελσίνκι;

No comments:

Post a Comment