Monday, April 8, 2019

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΤΕΥΧΟΣ 117


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
_________

Ορθόδοξη Μαρτυρία, Έκδοση Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους”, Αριθμός 117, Χειμώνας 2019, σς 112.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Εξεδόθη το τεύχος του χειμώνα του 2019 του περιοδικού “Ορθόδοξη Μαρτυρία”, εκφραστικού οργάνου του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδόσεως “Οι φίλοι του Αγίου Όρους.”

Το αφιέρωμα του τεύχους περιλαμβάνει 19 εργασίες αναφορικά με τις δέκα εντολές.
Ισάριθμοι αρθρογράφοι (Μητροπολίτες, Πρεσβύτεροι, Διάκονοι και θεολόγοι) πραγματεύονται το θέμα από διάφορες σκοπιές και καταθέτουν θεολογική μαρτυρία για τις δέκα εντολές το κομβικής σημασίας αυτό κείμενο της Αγίας Γραφής.

Εκτός από τις σελίδες του αφιερώματος το τεύχος περιλαμβάνει δέκα άρθρα ορθόδοξης πνευματικής ζωής. Κυρίως -αλλά όχι μόνον- βίους συγχρόνων Αγίων.

Το τεύχος ολοκληρώνεται με τις βιβλιοκρισίες, που συντάσσει ο κ. Ανδρέας Κυριακού και σχόλια για την εκκλησιαστική επικαιρότητα.

Την ευθύνη της έκδοσης του αντιοικουμενιστικού περιοδικού, που εκδίδεται ανά τετράμηνον ανελλιπώς από το 1981, ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο κ. Ανδρέας Κυριακού, Γενικός Γραμματέας του Παγκυπρίου Συλλόγου Ορθοδόξου Παραδοσεως “Οι Φίλοι του Αγίου Όρους”.

Μνησθείη Κύριος ο Θεός τον κόπο του για να  κατατίθεται για δεκαετίες τώρα ορθόδοξη μαρτυρία.

Το περιοδικό “Ορθόδοξη Μαρτυρία” έχει χιλιάδες αναγνώστες στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αλλά ακόμη και όσοι δεν είναι συνδρομητές του περιοδικού μπορούν να το διαβάσουν στην ηλεκτρονική του διεύθυνση www.orthodoximartyria.com

No comments:

Post a Comment