Thursday, April 25, 2019

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ



ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
=====


Μακάρι κάτι να γίνει πέρα από κάποια πρωτοβουλία διαμεσολάβησης περιορισμένων μάλλον δυνατοτήτων ως προς το αποτέλεσμα. Τώρα μάλιστα που διαμορφώνονται θετικές σχέσεις Αθήνας και Φαναρίου και επίκειται και επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου με επίσημη πρόσκληση του Αθηνών Ιερωνύμου τα πράγματα μάλλον δείχνουν την κατεύθυνση των αποφάσεων της Αθήνας στο Ουκρανικό θέμα. 

Ας υποθέσουμε ότι τώρα που ομαλοποιήθηκαν οι σχέσεις Φαναρίου-Αθηνών προκύπτει μελλοντικά ένα Συλλείτουργο Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Σε αυτό ως γνωστόν προεξάρχει ο Πατριάρχης και ο διάκονός του θα εκφωνήσει σε μία τέτοια λειτουργία τα δίπτυχα των Πατριαρχών και Προέδρων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, δηλαδή και του κ. Επιφάνιου, παρόντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Ελλήνων Αρχιερέων. Οπότε η υπόθεση αναγνώρισις της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας από την Ελληνική μάλλον πλησιάζει στο τέλος της, σύμφωνα με τα ζητούμενα από το Φανάρι.

Filippos Tsompos

Όπως έχουμε κουραστεί να γράφουμε, η υπόθεση της Αυτοκεφαλίας, άπαξ και χορηγήθηκε ο Τόμος, είναι τετελεσμένο γεγονός και δεν τίθεται θέμα "αναγνώρισης". Στο ανακοινωθέν τους, οι 4 Προκαθήμενοι αναφέρονται κι αυτοί στην υπόθεση σαν τετελεσμένο γεγονός και εστιάζουν τη μέριμνα τους από δω και πέρα. Ούτε υπόνοιες περί "μη κανονικότητας", ούτε "πανορθόδοξοι σύνοδοι" ούτε τίποτε...

Nikangelos


Σύναξη Πατριαρχών Ανατολής δηλαδή....

No comments:

Post a Comment