Friday, March 8, 2019

“ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ;”


“ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ;”

Της κ. Ελένης Λωρίτου
=====

Η Εκκλησία δεν έχει άλλο μέσον ειρηνικής διεκδικήσεως παρά την προσευχή και την διαμαρτυρία. Το να αποτειχιστεί κανείς είναι μιά μεγάλη κουβέντα και πρέπει να συντρέχουν οι προυποθέσεις, ώστε να μην βρεθεί εκτός των ΙεροΚανονικών πλαισίων που έχουν θέσει οι άγιοι Πατέρες δια των Οικουμενικών Συνόδων. 

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η ασφάλεια και η βεβαιότητα της πίστεως θεμελιωμένη πάνω στην Παράδοση της Εκκλησίας, ότι κανείς βρίσκεται ενωμένος με την διαχρονική και Αποστολική Εκκλησία, προσκολλημένος στον ζωοποιό κορμό της Εκκλησίας. 

Παρερμηνείες, καταχρήσεις και καινοφανείς ιδιοτροπίες με προβολή της ιδίας γνώμης και του ιδίου φίλαρχου θελήματος έχουν υπάρξει πολλές. 

Είναι κυρίως συνυφασμένες με την προπαγάνδα και το ψεύδος.  

Βγήκαν κάποια κακοήθη τσουτσέκια, να καταρρίψουν τους ακρογωνιαίους λίθους της εκκλησιαστικής μας παραδόσεως! 

Απορρίπτουμε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις εκ δεξιών και εξ αριστερών διότι ο εμπνευστής των είναι ο αρχέκακος διάβολος, που παραπλανά τον άνθρωπο. Μας ενδιαφέρει το υγιές και νηφάλιο ορθόδοξο φρόνημα που το διακρίνει η Αλήθεια και η απλότης της ορθοδόξου διδασκαλίας.  

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τα ορθόδοξα ιστολόγια στην προκειμένη περίπτωση ενώνουν την φωνή διαμαρτυρίας προς τους ταγούς της Εκκλησίας. Η διαμαρτυρία είναι δικαίωμα και υποχρέωση της Εκκλησίας και συνιστά ομολογία πίστεως. Θα ήταν το “ευχάριστον όνειρο” του συγχρόνου Πατέρα της Εκκλησίας, του μακαριστού Γέροντος π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου, μία πραγματική διαμαρτυρία από την πλατεία Συντάγματος μέχρι το Συνοδικό μέγαρο με πάγκοινη συμμετοχή των ορθοδόξων συλλόγων, σωματείων, οργανώσεων, συνάξεων, πνευματικών ομηγύρεων, εσχάτως και φίλων των ηλεκτρονικών ιστολογίων με αίτημα την απόσυρση και καθαίρεση των αναξίων και αιρετικών επισκόπων και δη του απραγούς Αρχιεπισκόπου και την εκ της λαικής βάσεως ανάδειξη  των θεοπροβλήτων και λαοπροβλήτων επισκόπων.   

Εσχάτως κενώθηκαν τρεις μητροπόλεις και προβλέπεται να πληρωθούν πάλιν με τις ίδιες μεθοδεύσεις, που αντικαθιστούν τον θείο φωτισμό με τις σκοτεινές ίντριγκες των συνοδικών γραφείων. 

Καμμία αγωνία, καμμία αναζήτηση των ικανών, εναρέτων, σεμνών, ταπεινών εργατών του αμπελώνος. 

Κυριαρχεί η κακοήθεια, ο αμοραλισμός, η κολακεία, η συναλλαγή, η αναρρίχηση στα εκκλησιαστικά αξιώματα χωρίς θυσιαστικό φρόνημα.  

Αναδεικνύονται πρόσωπα που κολυμπούν μέσα στην ματαιοδοξία, εξαρτημένα από την ευνοιοκρατία, με υποθηκευμένη την ανεξαρτησία συνειδήσεως. Με αυτούς τους διεφθαρμένους ανθρώπους μην περιμένουμε να πάει η Εκκλησία μπροστά. 

Δυστυχώς με πόνο βλέπουμε η Εκκλησία να εκποιεί το έμψυχο κεφάλαιό της που είναι το κατ’ εξοχήν δυναμικό της. Έφυγε ο ομολογιακός Γλυφάδας και θα πληρωθεί από ένα υβρίδιο της συνοδικής κλωσσομηχανής. Το Άγιο Πνεύμα στέρεψε σε αυτούς, δεν γεννά, διότι δεν το ζητούν.  

Επιβάλλεται να διαμαρτυρηθούμε, να φωνάξουμε και να απαιτήσουμε την καθαίρεση της σάπιας εκκλησιαστικής κλωσσομηχανής. 

Δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά ορθόδοξα ιστολόγια, οι φίλοι των καθώς και οι πνευματικοί καθοδηγητές των, που προτείνουν την διαμαρτυρία συνάμα τη προσευχή και τη δεήσει!   

Είναι και η ρητή παρακαταθήκη του αγίου γέροντος Επιφανίου! Εκφράζουμεκαι εμείς την αγωνία γεμάτη με προσδοκία του “ευχαρίστου ονείρου του”! 

“Θα πραγματοποιηθεί";  

3 comments:

  1. 1.όχι διότι ειναι "προβοκάτσια"...τα συλλαλητήρια δεν ειναι γι'αυτές τις δουλειές...
    2. αν ψηφίζουν οι λαϊκοί για την εκλογή Επισκόπων, τότε θα μπουν τα κόμματα στη μέση, όπως στην Κύπρο, και το αποτέλεσμα δεν θα ειναι πολύ διαφορετικό από το σημερινό.
    3. αν "κοσκινίσουν" οι λαϊκοί τους Επισκόπους, τότε θα μειωθει ο αριθμός τους και θα γίνουμε "καθαροί" γοχ.
    υ.γ. θέσεις περί παντός επιστητου...

    ReplyDelete
  2. Σεβαστέ  πάτερ ! 



    1)   "  Προβοκάτσια  "  ;  Από  ποιόν  ;   Αποκλείεται  η  εκκλησία  απο  την  έκφραση  των  αιτημάτων  της  ή  μήπως  δεν  πρέπει  νά  έχει  καθόλου  αιτήματα  ;  Δεν  σας  καταλαβαίνω. 



    2)  Δεν  μίλησα  για  εκλογή  των  επισκόπων  απο  τον  λαό  ,  αλλά  για  έκφραση  των  αιτημάτων  ,  που  ήδη  οι  επίσκοποι  θα  έπρεπε  νά  εισπράττουν  απο  τις  πέτρες  !  Όμως  η  αναισθησία  είναι  μεγάλη  όπως  φαίνεται  ! 



    3)  Φοβάστε  την  "  καθαρότητα  "  των  επισκόπων  και  δεν  φοβάστε  την  φαυλότητα  των  επισκόπων ;  Είναι  παράδοξον  ; 



    " απόψεις  επί  παντός  επιστητού  "  !  Τί  είναι  αυτό  που  σας  κάνει  νά  το  πιστεύετε  ;  Μήπως  μπορείτε  νά  γίνετε  αναλυτικότερος  ; 

    ReplyDelete
  3. άστο...καλή Σαρακοστή...

    ReplyDelete