Thursday, March 14, 2019

ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΟΣ;


ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΟΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μεσσηνίας φαίνεται ότι εγκαινίασε επίσημα την διαμφισβήτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των επιλογών του.

Πολύ ευχάριστο γεγονός ότι ο Ιερώνυμος διαμφισβητείται, έστω και αν ο Οικουμενιστής και νεωτεριστής Μητροπολίτης Μεσσηνίας είναι ο πιο αφερέγγυος ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευχής έργον θα ήταν η διαμφισβήτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να γινόταν από φερέγγυο ιεράρχη και όχι από τον βαμμένο Οικουμενιστή και νεωτεριστή Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Σε κάθε περίπτωση κάθε διαμφισβήτηση του καθαιρετέου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου είναι καλοδεχούμενη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της αμέσως προηγούμενης ανάρτησης, υπάρχουν δύο υποψήφιοι για την Μητρόπολη Γλυφάδας. Ο ένας είναι ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου της αισχύνης Ιερωνύμου Θεοφιλέστατος επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος και ο άλλος είναι ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Γλυφάδας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος.

Ευχής έργον είναι ο Ιερώνυμος να ηττηθεί στην Ιεραρχία και να απορριφθεί η επιλογή του.

Αλλά υπάρχει κάτι που είναι ακόμη πιο σοβαρό από την ήττα του ανάξιου εν παντί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Υπάρχουν δύο απολύτως απαραίτητες παράμετροι για την εκλογή αρχιερέων:

1.) Καταρχήν οι επίσκοποι της Εκκλησίας πρέπει να έχουν ορθόδοξο φρόνημα. Επ’ ουδενί λόγω δεν είναι αποδεκτό να εκλέγονται Οικουμενιστές και νεωτεριστές κληρικοί. Οι επίσκοποι πρέπει να είναι φρουροί και όχι προδότες της πίστεως.

2.) Εντελώς απαραίτητο, επίσης, είναι να πρόκειται για αδιάβλητους κληρικούς.

Δυστυχώς ούτε για τον Θεοφιλέστατο Σαλώνων έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες, ούτε για τον Πανοσιολογιώτατο Αλέξιο Ψωίνη αν είναι αδιάβλητοι κληρικοί ορθοδόξου φρονήματος εχθροί του Οικουμενισμού και των νεωτερισμών.

Ας ελπίσουμε ότι η Ιεραρχία θα εκλέξει παραδοσιακό και αδιάβλητο κληρικό για την  Μητρόπολη Γλυφάδας και για τις δύο άλλες κενές Μητροπόλεις Σιατίστης και Περιστερίου.

No comments:

Post a Comment