Saturday, March 2, 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΡΑΘΥΜΟ!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΤΟΝ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΡΑΘΥΜΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με ηλεκτρονική τους επιστολή, οι νέοι του Κογκό μας πληροφορούν ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας αποφάσισε τελικά να απομακρύνει από την επισκοπή Μπραζαβίλ τον διαβόητο Παντελεήμονα Αράθυμο.

Φαίνεται ότι οι διαδηλώσεις εναντίον του κ. Αράθυμου, κατά την πατριαρχική επίσκεψη, διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο στην απόφαση του Μακαριώτατου Αλεξανδρείας, επειδή διαπίστωσε, εκ του σύνεγγυς, πόσο ανεπιθύμητος είναι στο Μπραζαβίλ ο κ. Αράθυμος.

Ένα είναι το σίγουρο!

Ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεχόταν -και δικαίως- άγρια πυρά πανταχόθεν επειδή διατηρούσε στην θέση του τον κ. Αράθυμο.

Η παγκοίνως γνωστή αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια το κύρος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας δέχτηκε καίρια πλήγματα εξαιτίας της ατυχέστατης εκλογής του κ. Αράθυμου για την επισκοπή Μπραζαβίλ. 

Σε ορισμένα ιστολόγια, μάλιστα, δεν έλειπαν τα υπονοούμενα ότι ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας βρισκόταν υπό εκβιασμό από τον κ. Αράθυμο και γι’ αυτό δεν τολμούσε να τον μετακινήσει από τον θρόνο του.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αληθεύουν τα υπονοούμενα για τον εκβιασμό.

Γνωρίζουμε, όμως, πάρα πολύ καλά ότι ορθότατα έπραξε ο Μακαριώτατος Αλεξανδρείας να απομακρύνει τον κ. Αράθυμο. 

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η απόφασή του θα χαιρετιστεί θερμά από το ανά την οικουμένη ορθόδοξο πλήρωμα, που παρακολουθούσε πλήρως αποκαρδιωμένο τα κατορθώματα του επισκόπου της Μπραζαβίλ.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, και συγχαίρουμε θερμά και υικά τον Μακαριώτατο Αλεξανδρείας για την ορθή και επιβεβλημενη του απόφαση και ελπίζουμε και προσευχόμαστε “το χάσμα που άνοιξε ο σεισμός να το γεμίσουμε άνθη”.

Ο διάδοχος του κ. Αράθυμου πρέπει να είναι αδιάβλητος και αφιλάργυρος κληρικός που φλέγεται από ένθεο ιεραποστολικό ζήλο, για να αποκατασταθεί πλήρως το κύρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας για όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια και προπαντός για να συνεχίσει απρόσκοπτα το ιεραποστολικό εργο στο Μπραζαβίλ.

Μακαριώτατε Αλεξανδρείας! 

Οι ανά την υφήλιο πιστοί αναμένουν να σας χειροκροτήσουν, από τα βάθη της καρδιάς τους, αν στείλετε στην Μπραζαβίλ κληρικό με φόβο Θεού για να ποιμάνει τον νεόφυτο αμπελώνα του Κυρίου.

No comments:

Post a Comment