Monday, March 25, 2019

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ως χριστιανοί -κατά χρέος- προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού.

Αυτό, όμως, δεν μας εμποδίζει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους.

Ο μ. Στυλιανός υπήρξε ένα δυστύχημα για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και την Ορθοδοξία εν γένει.

Για 43 ολόκληρα χρόνια καταδυνάστευε την Εκκλησία και την Ομογένεια της Αυστραλίας.

Ταπείνωνε και τρομοκρατούσε τους επισκόπους, τους ιερείς και τους πιστούς της Αρχιεπισκοπής, εξευτέλιζε τις πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της Ελλάδας, βρισκόταν σε συνεχή σύγκρουση με τις αρχές της Αυστραλίας, λειτουργούσε σαν σατράπης που έπνιγε και την τελευταία ικμάδα κάθε υγιούς πνευματικής ζωής στην Αυστραλία.

Ο μ. Στυλιανός υπήρξε προσωπική επιλογή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος έκλεινε τα ώτα στις οιμωγές του ποιμνίου του και στήριζε τον ανεκδιήγητο και θρασύτατο Στυλιανό για 43 ολόκληρα χρόνια.

Το χειρότερο!

Ο μακαριστός ιεράρχης υπήρξε ένας σκληροπηρυνικός Οικουμενιστής που πρωτοστάτησε στην συνομολόγηση της προδοτικής για την Ορθοδοξία συμφωνίας του Μπαλαμάντ με την οποία αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα τα μυστήρια των Παπικών.

Ενεργούσε σαν τραμπούκος! Απειλούσε ακόμη και με ξύλο όσους ορθόδοξους αντιπροσώπους διαφωνούσαν με τα οικουμενιστικά του έκτροπα.

Διοργάνωσε τον οικουμενιστικό καρνάβαλο της Καμπέρρας στον οποίο εξανάγκασε τους ορθόδοξους αντιπροσώπους να συμπροσευχηθούν με τους κάθε λογής αιρετικούς και αλλόθρησκους ακόμη και με σαμανιστές μάγους.

Τότε μόνον απέκτησε επιλεκτικά “ορθόδοξη” ευαισθησία όταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρνήθηκε να τον εκλέξει Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.!!!

Επομένως;

Υπάρχει ΜΟΝΟΝ ένας τρόπος για να επανορθώσει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος το τεράστιο κακό που προξένησε στην Εκκλησία της Αυστραλίας: Να εκλέξει ως διάδοχο του θλιβερού Στυλιανού ιεράρχη με ορθόδοξο φρόνημα και ανεπίληπτο βίο.

Αποτελεί ανεξίτηλο στίγμα της πατριαρχίας σας, Παναγιώτατε, το γεγονός ότι επελέξατε τον μ. Στυλιανό ως Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, ότι τον στηρίξατε στις αυθαιρεσίες του για πέντε σχεδόν δεκαετίες και ότι δεν τολμήσατε να τον καθαιρέσατε ως οφείλατε. 

Ντροπή σας! 

Αλλά μυριάκις ντροπή σας αν ΤΩΡΑ επιλέξετε ιεράρχη του φυράματος του μ. Στυλιανού να ποιμάνει την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

5 comments:

  1. Και τώρα ο λογαριασμός......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Για ποιο λογαριασμό μιλάτε κ. Βαρβέρη;

      Delete
    2. Τώρα θα πρέπει να αποδώσει λογαριασμό στον Κύριο για τα πεπραγμένα του.

      Delete
  2. η αριθμητική σου δεν ειναι σωστή...πότε έγινε Πατριάρχης ο νυν; πότε έγινε Αυστραλίας ο μακαρίτης;...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Παρόλον ότι ομολογουμένως δεν έχω αγαθές σχέσεις με την επιστήμη των αριθμών, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πέφτω έξω.

      Ο Χαρκιανάκης εξελέγη Αυστραλίας το 1975, όταν τύποις Πατριάρχης ήταν ο Δημήτριος ενώ κατ' ουσίαν έλυνε και έδενε ο Χατζής και ο Διευθυντής του Προσωπικού Γραφείου του Πατριάρχη Δημήτριου, Μητροπολίτης Φιλαδελφείας και μετέπειτα Χαλκηδόνος Βαρθολομαίος Αρχοντώνης.

      Ο Χαρκιανάκης ήταν ευνοούμενος και του Χατζή και του νυν Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

      Επομένως ας μην αποποιείται την ευθύνη του ο Παναγιώτατος για την ατυχέστατη εκλογή και προπαντός ας προσέξει να μην εκλέξει στην θέση του Χαρκιανάκη ένα άλλο Στυλιανό.

      Delete