Monday, January 26, 2015

Ο “ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ” ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ -ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ



Ο “ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ” ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ -ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ- ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Μετά τη θεατρική παράσταση "ευσεβείας" (γράφε απροκάλυπτης θεομπαιξίας) που ανέβασε ο κ. Τσίπρας στην Αρχιεπισκοπή ακολούθησε και ο κ. Πάνος Καμμένος με χαμόγελο ευτυχίας που θυμίζει όσους διαφημίζουν την οδοντόκρεμα Kolynos.

Μαθαίνουμε ότι: 

“Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τις ευχές του και τον ενημέρωσε για τις πολιτικές εξελίξεις και την παροχή εκ μέρους του ψήφου εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης. Όπως δήλωσε ενώπιον του κ. Ιερώνυμου ο Πάνος Καμμένος, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην νέα κυβέρνηση θέτοντας ως όρο να διασφαλιστεί η καλή σχέση Εκκλησίας - Κράτους.”

Η υποδοχή που έτυχε στην Αρχιεπισκοπή ήταν πολύ εγκάρδια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά, αλλά όχι ότι είναι αφελής. Η υποδοχή που επεφύλαξε στον κ. Καμμένο εδράζεται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση που βρέθηκε η Εκκλησία με την άνοδο των Εκκλησιομάχων και εθνομειοδοτών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Τέλεια εφαρμογή της λαικής παροιμίας “Στην αναβροχιά ωφελεί και το χαλάζι”.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να ανακόψει την αντιεκκλησιαστική και αντεθνική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -όπως ο κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη μυαλό- το γνωρίζει, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και το ελάχιστον που μπορεί -ή τουλάχιστον υποτίθεται ότι θα μπορέσει- να κάνει ο κ. Καμμένος, γίνεται δεκτό με ανακούφιση.

Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι ελπίζει ότι θα διευρυνθεί η πλειοψηφία των 162 εδρών (149 ΣΥΡΙΖΑ + 13 Καμμένος) που στηρίζει την κυβέρνησή του πρέπει να προβληματίσει όλους μας σοβαρά.

Η δήλωση αυτή είναι σαφής προειδοποίηση προς τον κ. Καμμένο και προς την Εκκλησία ότι δεν μπορούν να ελπίζουν και πολλά επειδή, αν προσπαθήσουν -που δεν θα προσπαθήσουν, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση- να του κάνουν τον ζόρικο, μπορεί ανά πάσαν στιγμή να στραφεί προς το “Ποτάμι” για να εξασφαλίσει, με τους 17 βουλευτές που εκπροσωπεί, ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Ας τα ακούσουν αυτά όσοι άφρονες πατριώτες και συνειδητοί χριστιανοί έσπευσαν να ανεβάσουν τον κ. Τσίπρα στην εξουσία με δεκανίκι τον κ. Καμμένο τον “χρήσιμο ηλίθιο” -κατά τον Λένιν-.

No comments:

Post a Comment