Tuesday, January 27, 2015

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ



Η ΣΙΩΠΗ ΟΣΩΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ‘’ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ’’ ΤΟΥ π. ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΥ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ

«Είδωλα λογισμών πλανωμένων» - (Άγιος Διάδοχος Φωτικής).

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Όσοι έχουν περιέλθει το πλήθος των ιστολογίων που με αδόκιμο ζήλο υπερπροβάλλουν τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό, παρατήρησαν την ακατάσχετη ενθουσιαστική φλυαρία, με τίτλους και υπότιτλους, περί «απίστευτης επαλήθευσης της ‘’προφητείας του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού». Κι όλα τούτα φυσικά εξ αφορμής της αδυναμίας εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την προηγούμενη Ελληνική Βουλή. Καμιά πολιτειακή ανωμαλία δεν έγινε και έχουν γίνει όλα σύμφωνα με τις συνταγματικές πρόνοιες. Πού η πολιτειακή ανωμαλία; Πού η επαλήθευση της ‘’προφητείας’’ του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού; 

Τα περί δήθεν ‘’προφητικού’’ χαρίσματος του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού, έγιναν και στο παρελθόν αντικείμενο απαράδεκτου ενθουσιαστικού παραληρήματος, με αδιάκριτες και απαράδεκτες υπερβολές. Θλίψη αισθάνεται κανείς, από τέτοιες εκτροπές, που είναι  τόσο ξένες στο Ορθόδοξο ήθος και παραπλανούν τον απλό λαό. Φυσικά όλα τούτα ‘’ισοκρατούνται’’ από την συνένοχη σιωπή όσων γνωρίζουν τις αδυσώπητες προηγούμενες διαψεύσεις των ‘’προφητειών’’ του.

Να υπενθυμίσω σ’ αυτούς που συνένοχα σωπαίνουν, αλλά και προς πληροφορία και  της πληθύος των διαδικυακών ιστότοπων των “φανατικών υποστηρικτών’’, των αυτοκαλουμένων ‘’φιλοβατοπαιδινών’’:  
-  Οι ‘’προφητικές’’ αναφορές περί πολέμου στην Κύπρο το έτος 1981, έχουν διαψευστεί.
-  Οι «ακοές πολέμων» το έτος 1993 έχουν διαψευστεί. (Και τι δεν φύλαξαν στα σπίτια τους, αυτοί που έδωσαν βάση στα περί πολέμου κατά το έτος αυτό).
-  Τα αναφερθέντα στην εκπομπή του Τηλεοπτικού Σταθμού ο Λόγος, κατά το έτος 1998, στο Πρόγραμμα – Ορθοδοξία και Ορθοπραξία, με τον θεολόγο κ. Νικολαΐδη: «…τώρα όμως θα πω και τούτο, να έχει θάρρος ο λαός μας, διότι θα δεχθούμε πληγή από τους Τούρκους λυσσαλέα.  Μην τρομάξουμε, είναι μέσα στα Θεία σχέδια, θα γίνει κι αυτό.   Σύντομα, σύντομα πολύ σύντομα… ». Έχουν διαψευστεί λεκτικά ατοπήματά του.
-  H ημερολογιακή αναφορά περί πολέμου στην Κύπρο στις 7 Ιουλίου 1999. (Η αναφορά αυτή έγινε στην Πάφο). Ακολούθως επειδή ο πόλεμος δεν πραγματοποιήθηκε, η ημερομηνία μετετέθη στις 14 Αυγούστου 1999 και όταν και πάλι δεν πραγματοποιήθηκε η ημερομηνία «κύλησε» στις 8 Σεπτεμβρίου 1999, για να διαψευστεί και πάλι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φοβοσυμβουλές δεν πέρασαν ανωδύνως, κυρίως από την Μητροπολιτική περιφέρεια Πάφου, με «θύματα» πρωτίστως τους μαθητές των Γυμνασίων της Επαρχίας Πάφου. Προς τούτο τις μέρες εκείνες που ακολούθησαν, κληρικός της Μητροπόλεως Πάφου έδωσε συνέντευξή σε ραδιοσταθμό της Πάφου, αναφορικά με το σάλο που δημιουργήθηκε, κυρίως στο μαθητόκοσμο από τις περί πολέμων ακοές.
-  Όλα τα «προλεχθέντα» από τον π. Ιωσήφ Βατοπαιδινό διαψεύστηκαν και αποδείχθηκαν «είδωλα λογισμών πλανωμένων» (Άγιος Διάδοχος Φωτικής).

Τα ενθουσιαστικά παραληρήματα στο διαδύκτιο, δυστυχώς πληθαίνουν. Η αδιάκριτος επιμονή πλήθους διαδικτυακών ιστότοπων των «φανατικών υποστηρικτών», υπερπροβάλλουν τα λεκτικά ατοπήματα τούτα ως ‘’προφητείες’’.  

Γιατί δεν δοκιμάζουν οι “φανατικοί υποστηρικτές’’ να ανασκευάσουν τα περί απίστευτης επαλήθευση της ‘’προφητείας’’ του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού;

Επί του παρόντος κάποιοι βολεύονται από την υπερβολική «αίγλη» του π. Ιωσήφ Βατοπαιδινού σε αυτούς που δεν τον γνώρισαν. «Αίγλη» φυσικά με πολύ αρνητικές συνέπειες, καθότι προκαλούν σύγχυση μεγάλη, παρουσιάζοντας τα αδιακρίτως λεχθέντα ως «προλεχθέντα».

No comments:

Post a Comment