Thursday, January 29, 2015

ΓΕΝΝΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΘΕΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ



ΓΕΝΝΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΘΕΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Τρομακτικό”:

“Υπέρ του θρησκευτικού όρκου τοποθετείται ο μητροπολίτης Φθιώτιδας με δήλωσή του στο... Star Κεντρικής Ελλάδας παίρνοντας ξεκάθαρη θέση στην συζήτηση που άνοιξε με αφορμή τον πολιτικό όρκο του νέου πρωθυπουργού.

Σε αντίθεση με άλλους ιεράρχες που τάσσονται υπέρ της κατάργησης διατυπώνοντας μάλιστα την άποψη ότι τα ευαγγελικά κείμενα το απαγορεύουν ρητά, ο μητροπολίτης Φθιώτιδας τονίζει πως «κάνουν λάθος». 

Ο κ. Νικόλαος εξηγεί πως «ο θρησκευτικός όρκος είναι αναγνώριση της εκκλησίας και δεν είναι όρκος μεταξύ ανθρώπων».

«Η νέα άθεη κυβέρνηση παραμερίζει την εκκλησία και αυτό με λυπεί» λέει ο κ. Νικόλαος και εύχεται ο ελληνικός λαός να μην το μετανιώσει. Ο μητροπολίτης εκφράζει επίσης την άποψη πως ο κ. Τσίπρας δεν θα προχωρήσει τελικά στο χωρισμό εκκλησίας κράτους γιατί δεν θα τον συμφέρει οικονομικά.”

Τα πιο θερμά υικά μας συγχαρητήρια στον Αγιο Φθιώτιδος για την γενναία του τοποθέτηση. 

Η παρέμβασή του δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη ιεράρχες που έχουν ανάστημα και δεν δειλιάζουν να αντιμετωπίζουν με γενναιότητα την απροκάλυπτη επίθεση των άθεων που μας κυβερνούν που επιδιώκουν να περιθωριοποιήσουν την πίστη μας και να απογαλακτίσουν το ευλογημένο μας έθνος από την τροφό του την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ορθότατα πράττει, επίσης, ο Σεβ. Φθιώτιδος να ελέγξει τους μητροπολίτες της αισχύνης που βγήκαν να στηρίξουν τον άθεο και θεομπαίκτη πρωθυπουργό που ζητά από την μια την ευχή του Αρχιεπισκόπου και ύστερα αρνείται να δώσει θρησκευτικό όρκο.

Προπαντός συγχαίρουμε τον Σεβ. Φθιώτιδος επειδή έχει το ανάστημα να πει ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα τολμήσει να επιβάλει πλήρη χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας επειδή αυτό δεν συμφέρει στο Δημόσιο κορβανά και όχι επειδή έχει αναστολές να προσβάλει την πίστη μας.

Ευχαριστούμε θερμά, Σεβασμιότατε Φθιώτιδος, για την παρέμβασή σας.

Μας εμπνέετε κυριολεκτικά. Κατανοούμε πλήρως το ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πει δημόσια τα ίδια πράγματα επειδή αυτό επιβάλλει το συμφέρον της Εκκλησίας και του ποιμνίου Της.

Γι’ αυτό η επιβεβλημένη παρέμβασή σας μας παρηγόρησε.

No comments:

Post a Comment