Thursday, December 18, 2014

TO ΠΑΠΙΚΟ ΓΕΝΕΘΛΙΑΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ, ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΥ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ




TO ΠΑΠΙΚΟ ΓΕΝΕΘΛΙΑΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ, ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΥ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ

Του θεολόγου κ. Β. Χαραλάμπους
=====

Όπως αναφέρεται στη Vatican insider, ημερομηνίας 17 Δεκεμβρίου 2014, ο Πάπας Φραγκίσκος γιόρτασε το 78ο έτος της ηλικίας του, με χορωδίες, μια τούρτα με τα χρώματα της Αργεντινής και χιλιάδες χορευτές ταγκό.

Δεν ομιλούμε για το εκκοσμικευμένο ολίσθημα ενός ανθρώπου, αλλά για συνεχή ολισθήματα του Παπισμού, μετά την αποκοπή από τη Μία Αγία Εκκλησία. Από τη μια να επαίρονται αδίκως οι Παπικοί, για διαδοχή από τον Απόστολο Πέτρο και από την άλλη να προβάλλουν το γενεθλιακό εκκοσμικευμένο ατόπημα του «αλάθητου» της Ρώμης.

Δυστυχώς αντί για τον Παπισμό να είναι «Τα πάντα και εν πάσι Χριστός» (Κολ. Γ΄ 11) και γύρω από «το εν ούτινος εστί χρεία» (Λουκ. Ι΄ 42), είναι γύρω από τον «ένα», τον της Ρώμης «αλάθητο».

Ακόμα ένα γεγονός που καταμαρτυρεί το εκκοσμικευμένο φρόνημα των Παπικών. Ως γνωστόν ο εορτασμός των γενεθλίων είναι ίδιον των Προτεσταντών καθότι δεν εορτάζουν Αγίους. 

Ο εγωκεντρικός τρόπος εορτασμού της γενεθλίου ημέρας του Πάπα Φραγκίσκου καταδεικνύει σαφώς το ολίσθημα της εκκοσμίκευσης. Και σαν να μην έφτανε τούτο προστέθηκαν οι χιλιάδες χορευτές ταγκό. 

No comments:

Post a Comment