Monday, December 29, 2014

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ- ΑΡΧΙΜ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΩΣΤΩΦ, ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ
________

Αρχιμ. Ιωάννου Κωστώφ, Τα θαυμάσια του Θεού, Τα θ(α)ύματα είναι θύματα στα χέρια των αρνητών, Διάφορα 10, Εκδ. Ι. Μ. Μεταμορφώσεως, Αστρος Κυνουρίας 2014, σσ. 265.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ενα νέο απολογητικό βιβλίο του πολυγραφότατου και χαλκέντερου π. Ιωάννη Κωστώφ. 

Ο εκδότης του βιβλίου είναι η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Αστρους Κυνουρίας.

Με το νέο του βιβλίο ο π. Ιωάννης κατορθώνει

1.) Καταρχήν να δώσει στον αναγνώστη ένα ευρύ φάσμα του χώρου που ιχνηλατούνται τα θαύματα του Θεού.

2.) Να προσδιορίσει την έννοια του θαύματος.

3.) Να δείξει ότι τα θαύματα δεν πειθαναγκάζουν. Απλά γίνονται για τους καλοπροαίρετους χωρίς να μεταστρέφουν στην πίστη τους κακοπροαίρετους.
Αυτό ακριβώς υποδηλώνει ο υπότιτλος του έργου.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα βρίσκεται στο Αγιο Ευαγγέλιο. Οι φαρισσαίοι αντί να αναγνωρίσουν με το θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου τον αναμενόμενο Μεσσία στο πρόσωπο του Χριστού, ήθελαν να σκοτώσουν και τον Χριστό και τον Λάζαρο για να μην υπάρχει μάρτυρας της Ανάστασης.!!!

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε στρωτή γλώσσα. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και ευανάγνωστο με την ανεκδοτική μορφή που το διακρίνει και στέλλει πολύ ισχυρά μηνύματα στον αναγνώστη χωρίς να τον περιπλέκει με δύσκολους όρους.

Ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να ευχηθούμε γόνιμη συνέχεια στον καλό συγγραφέα. Εχει έτοιμα τόσα πολλά βιβλία για δημοσίευση ώστε τα παραχωρεί σε άλλους -όπως στην προκειμένη περίπτωση στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Αστρους Κυνουρίας- την ευθύνη της έκδοσης έργων του.

No comments:

Post a Comment