Thursday, December 18, 2014

Η ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟ, ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ



Η ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟ, ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΙ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στο Διαδίκτυο (romfea.gr) εντοπίσαμε την ομιλία του Σεβ. Σύρου Δωροθέου στα Υστέρνια της Τήνου, όπου γιορτάστηκε η β΄ εύρεση της ιεράς εικόνος της Θεοτόκου. Θα θέλαμε να σχολιάσουμε ένα σημείο της μόνο, το πιο κάτω: “Το ιερό εικόνισμα αποτελεί σημείο ενότητας όλων, ορθοδόξων, ετεροδόξων, αλλοδόξων, η οποία πηγάζει από την ευλάβεια που έχουμε όλοι προς το πρόσωπο της Θεοτόκου....”

Σεβασμιώτατε, με όλο το σέβας, δεν κατάλαβα τι εννοείτε. Ασφαλώς και θα θέλαμε να τιμούν τη Θεοτόκο ορθοδόξως οι πάντες. Ελα, όμως που δεν είναι έτσι. Πλείστοι όσοι αιρετικοί (φιλοφρόνως τους αποκαλέσατε ετεροδόξους και αλλοδόξους) δεν θέλουν να βλέπουν την εικόνα της Θεοτόκου και για να είμαι συγκεκριμένος η πλειάδα των προτεσταντικών αιρέσεων ειναι πρώτοι και καλύτεροι. Γνωρίζετε εσείς κάποιο προτεστάντη, από τον πιο ακραίο κλάδο της Διαμαρτύρησης μέχρι τον πιο συντηρητικό, που να τιμά την Παναγία, να έχει την εικόνα της, να την προσκυνά και να ζητά τις πρεσβείες της θα ήθελα να το μάθω κι εγώ. 

Για τους Παπικούς τι φω και τι λαλήσω; Μπορεί εσείς προσωπικά να κάνετε μαζί με τους παπικούς “επισκόπους” των Κυκλάδων κοινές ποιμαντικές
επισκέψεις, αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι οι παπικοί με την απαράδεκτη διδασκαλία “περί ασπίλου συλλήψεως της Θεοτόκου” τελικά υποτιμούν το πρόσωπο της Θεοτόκου, αφού ισχυρίζονται οτι η Θεοτόκος γεννήθηκε ΧΩΡΙΣ το προπατορικό αμάρτημα, άρα δεν έκανε κανένα κόπο και αγώνα για να ακούσει από τον Αγγελο κατα τον Ευαγγελισμό το: “Χαίρε Κεχαριτωμενη”. 

Δεν τιμούν, δεν δοξάζουν το πρόσωπο της Θεοτόκου ορθοδόξως οι αιρετικοί Σεβασμιότατε. Εκτός αν άλλαξαν την πίστη τους και δεν το γνωρίζουμε εμείς οι αμύητοι. Οι Παπικοί ιδίως που μέσω του “Επισκόπου” Νικολάου τράβηξαν κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια σας μετά την πρόσφατη απαράδεκτη κατάσταση εις βάρος σας στην Τήνο. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι θέλουν να έχουν λόγο στη διαχείριση ορθοδόξου προσκυνήματος και ο επιχώριος ορθόδοξος επίσκοπος να μην έχει!

No comments:

Post a Comment